„Labai džiaugiuosi ir didžiuojuosi, kad geriausiu metų autosporto renginiu jau trečią kartą pripažįstamos 1000 km lenktynės Palangoje“, - laikydamas rankose tai patvirtinančias rinkimų organizatorių regalijas kalbėjo lenktynes rengiančios „Promo Events“ vadovas Darius Jonušis. – Tai viso kolektyvo, ištikimų mūsų rėmėjų, talkininkų ir patarėjų nuopelnas. Džiugu, kad pavyko sutelkti bendraminčių kolektyvą, kuris apie kitų metų greičio fiestą Palangoje pradeda galvoti vos finišavus eilinių lenktynių nugalėtojų ekipažui.“

Dar pernai paskelbta 2015 metais vyksiančių šešioliktų 1000 km lenktynių data, o prieš Naujuosius metus organizatoriai, norėdami sudaryti kuo geresnes sąlygas tiek patiems sportininkams, tiek komandų mechanikams ir kitam personalui, jau paskelbė paraiškų į lenktynes priėmimo pradžią.

Pasak D. Jonušio, per 15 metų, kai rengiamos šios lenktynės, lietuviškas maratonas pagrįstai išsikovojo didžiausių ir prestižiškiausių varžybų Baltijos šalyse vardą. Kasmet 1000 km lenktynes Palangoje atranda vis daugiau užsieniečių, jas pamėgo daugelis žiūrovų, savo apsilankymą didžiausiame šalies kurorte iš anksto planuojantys būtent tomis dienomis, kai vyksta lenktynės.

„Kol kas nieko savo grandioziškumu, žiūrovais, įvykių ir renginių vienoje vietoje gausa net arti 1000 km lenktynių nėra. O jeigu kalbėtumėme apie žiniasklaidos dėmesį, tai šios lenktynės turbūt lenkia visas kitas kartu sudėjus. Nėra konkurencijos“, – atiduodamas savo balsą 1000 km lenktynėms taip komentavo renginį vienas komisijos narių.

Priminsime, kad didžiausias Baltijos regione automobilių sporto renginys – tradicinės 1000 km lenktynės – šiemet Palangoje vyks liepos 15-18 dienomis. Taigi, iki jų beliko tik 187 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją