Dėl sudėtingų sąlygų trasose paskutinį Baltarusijos ralio čempionato etapą net buvo siūloma nutraukti, tačiau vis gi taip neįvyko.

„Kas matė WRC kelią po lenktynių Druskininkuose, gali numanyti, kokias sąlygas turėjome Baltarusijoje. Kelias buvo labai panašus, o be to, jis dar buvo ir šlapias. Todėl antrą kartą važiuojant greičio ruožus automobilis neturėjo sukibimo su kelio danga. Kai kuriose greičio ruožų vietose automobilio greitis siekė 180-200 km/val. Šiek tiek komplikuota lėkti tokiu greičiu ir neturėti gero sukibimo su danga. Bet mums pavyko“, – prisiminęs praėjusio savaitgalio varžybas kaimyninėje valstybėje sakė R. Čapkauskas.

Lenktynininko teigimu, varžybas sunkino ir tai, kad paskutiniuose greičio ruožuose automobilis buvo be stabdžių. „Kažkuriame 9-to greičio ruožo posūkyje pakeltas akmuo prakirto stabdžių skysčio žarnelę, todėl paskutinį ruožą teko važiuoti su 30 proc. efektyvumo stabdžiais. Buvo sudėtinga.

Prieš artimiausią varžovą pirmavome 17 sek. Manėme, kad 10-ame greičio ruože prarasime viską, tačiau vidinis noras parsivežti į Lietuvą Baltarusijos ralio nugalėtojų vardus padėjo sėkmingai pasiekti finišą ir laimėti“, kalbėjo pašnekovas, kurio ekipažui pergalė paskutiniame etape lėmė ir viso čempionato nugalėtojo vardą.

Apibendrindamas šių metų sezoną, lenktynininkas džiaugėsi, kad jis buvo itin sėkmingas.

„Kur bevažiavome, visose lenktynėse viskas ėjosi labai gerai. Gaila, kad su WRC automobiliu nepasisekė Druskininkų ralyje. Visi kiti raliai baigti be didesnių sunkumų. Mes su T. Šipkausku jaučiamės labai gerai“, – džiaugėsi lenktynininkas.

Anot jo, iki Baltarusijos ralio etapo automobilis buvo naujinamas ir papildomas naujomis detalėmis, o šiuo metu jis yra ruošiamas „Halls Winter Rally“ varžyboms.

„Liekame prie to paties automobilio. Manau, kad labai svarbu yra technika, prie kurios esi pripratęs ir gali maksimaliai išnaudoti jos privalumus. Tai leidžia pasiekti gerų rezultatų“ , – sakė R. Čapkauskas.

Šių metų sezonas pasižymėjo ir didžiuliu aktyvumu. „Važiavome žiedinėse lenktynėse, keliuose Baltijos šalių čempionatų etapuose, 1000 km lenktynėse. Tai gyvenimo dalis, kuri motyvuoja eiti toliau, siekti rezultatų. Nors nesame jaunuoliai, bet nusiteikę kovingai. Matome, kad galime atstovauti save kaimyninėse šalyse ir apginti Lietuvos garbę“ , – kalbėjo pašnekovas.

Vis dėlto R. Čapkauskas nelaiko savęs profesionaliu lenktynininku.

„Manau, kad Lietuvoje nėra nei vieno tokio lenktynininko. Profesionalas yra tas, kuris nieko daugiau gyvenime neveikia tik dalyvauja lenktynėse, apie jas galvoja, testuoja automobilį, už tai gauna atlygį. Vienintelis, kurį būtų galima vadinti profesionalu – Dominykas Butvilas. Jis Lenkijos komandoje atliko savo darbą, kaip profesionalas. Smulkmenų nežinau, bet manau, kad tai buvo kažkas panašaus. Visi kiti kažką gyvenime veikiame ir be šio sporto. Dirbame darbus, kiti turi savo verslus“, – mintimis dalinosi lenktynininkas.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)