Volkswagen Passat“ yra vienas populiariausių vokiečių tautinės automobilių markės modelis. Šių metų pabaigoje rinkoje debiutuoja jau aštuntos kartos automobilis.

Už pirmtaką naujasis „Passat“ yra 2 mm trumpesnis, o jo ilgis siekia 4,77 m. Automobilio siluetas atrodo sportiškesnis ir dėl 1,4 cm sumažinto aukščio (1,46 m). O dėl beveik 8 cm didesnio atstumo tarp ašių, salono ilgis padidėjo iki 1,83 m. Daugiausiai naudingos erdvės atsirado gale sėdintiems keleiviams.

Kaip ir daugelis kitų šiuolaikinių automobilių, taip ir naujasis „Passat“ gali pasigirti efektinga dieta – nuo šiol jis sveria iki 85 kilogramų mažiau nei prieš tai gamintas modelis. Dėl mažesnio svorio reikia pagirti ir automobilio gamyboje naudojamą naująją „Volkswagen“ koncerno modulinę MQB platformą.

„Metų automobilio 2015“ konkurse dalyvauja dyzelinė 2.0 l, 150 AG „Passat“ versija, kainuojanti 131 935 Lt (pradinė kaina Lietuvos rinkoje – 69 756 Lt).

Sek svarbiausias automobilių pasaulio naujienas: nuo naujo „Bugatti" modelio iki KET pasikeitimų. Nestabdyk – prisijunk prie DELFI Auto draugų „Facebook“!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)