Jis, lenkas Robertas Kubica, ralio kroso ir interneto žvaigždė Kenas Blockas bei dar 90 kitų lenktynininkų įveikė pirmuosius 19 km naktinių greičio ruožų iš 160 km.

Ralyje dalyvauja beveik visa Italijos lenktynininkų grietinėlė, o vaikštant serviso zonoje galima suskaičiuoti beveik 30 WRC klasės automobilių.

Prie talentų krūvos sekmadienį prisijungs ir dar didesnio kalibro žvaigždė — Formulės 1 čempionas Lewisas Hamiltonas, kuris apsuks kelis ratus trasoje, o po to fanams dalins parašus.

Pirmasis 9 km greičio ruožas trasoje prasidėjo tik sutemus, lietui pilant kaip iš kibiro. R. Kubica, kuriam šis sezonas pasaulio ralio čempionate nebuvo itin sėkmingas, tačiau su šturmano kėdėje sėdėjusia itale šturmane Alessandra Beneditti pasirodė geriausiai. Nuo jo 0,8 sekundės atsiliko V. Rossi. Treti liko Stefano ir Linda D’Aste, o K. Blockas, kuris buvo laikomas vienu didžiausių šių varžybų favoritų, prisivirė bėdų jau ketvirtame posūkyje.

Atletas rėžėsi į trasos konfigūracijai sukurti panaudotas padangas. Viena jų palindo po automobilio dugnu ir jis visą trasą ją vilko po savimi. K. Blockas greičio ruože prarado 30 sekundžių ir finišavo tik 46-as.

Antrame greičio ruože lyderių trejetas išliko toks pats.

Šį savaitgalį Moncoje riaumoja ne tik šiuolaikiniai WRC monstrai, bet ir istoriniai automobiliai — legendinės B grupės Lancia, Audi S1, Porsche automobiliai. Jie lenktyniauja savo įskaitoje.

Varžybų eigą bei interviu su įdomiausiais lenktynininkais sekite DELFI portale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)