Žvelgiant į automobilį, nėra jokių abejonių, kad jis dizaino akcentus perėmė iš „Qashqai“. Tiesa, nors jie abu gaminami pagal tą pačią platformą, „Nissan X-Trail“ yra gerokai didesnis, be to, jį galima užsisakyti ir septynių sėdimų vietų (mažasis „brolis“ dabar siūlomas tik kaip penkiavietis).

Lyginant su ankstesniu „X-Trail“, naujokas tapo beveik 2 cm ilgesnis, turi 7,6 cm didesnį atstumą tarp ašių ir tokią pačią, gana didelę 210 mm prošvaisą. Be to, jis net 90 kilogramų lengvesnis už pirmtaką (lengviausia versija sveria 1500 kg).

Su tokiais modeliais kaip „Honda CR-V“, „Toyota RAV4“ ar „Mazda CX-5“ besivaržantis „X-Trail“ Lietuvoje siūlomas su vieninteliu 1.6 l/130 AG dyzeliniu motoru. Gamintojas nurodo, kad modelio su priekiniais varančiaisiais ratais ir mechanine šešių pavarų greičių dėže vidutinės degalų sąnaudos yra 4,9 l/100 km.

Mūsų rinkoje naujasis „X-Trail“ kainuoja nuo 79 990 Lt, o „Metų automobilio 2015“ konkursui pristatyto modelio kaina – 115 700 Lt.

Sek svarbiausias automobilių pasaulio naujienas: nuo naujo „Bugatti" modelio iki KET pasikeitimų. Nestabdyk – prisijunk prie DELFI Auto draugų „Facebook“!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)