Šeštadienį Madride 31 įvairių disciplinų sportininkų metė jam iššūkį „Gymkhana GRiD“ varžybose ir pasiryžo trasą įveikti greičiau, nei šio sporto sumanytojas.

Šį sportą galima vadinti itin greitu slalomu su drifto, drago ir ralio kroso elementais. Dalyviai varžėsi trijose klasėse — visais ratais varomų automobilių, tik galiniais ir „supercars“ klasėje, į kurią pretendavo greičiausi abiejų klasių lenktynininkai.

Nenugalimas buvo ralio kroso žvaigždė K. Blockas, šiltojoje Ispanijoje besišildantis jau kurį laiką. Praėjusią savaitę jis dalyvavo šioje šalyje vykusiame WRC etape.

K. Blockas ne tik apgynė savo garbę, bet ir laimėjo 10 000 eurų prizą, apie kurį net nežinojo.

„Tai mane tikrai nustebino, iš „Monster“ to nesitikėjau. Aš juos paaukosiu savo remiamam fondui prieš krūties vėžį. Tai kilnus tikslas, visi sutiksime, kad krūtis reikia saugoti“, — plojimų susilaukė K. Blockas.

Lenktynininkas ne tik pažadėjo paaukoti apvalią sumą kilniam tikslui, bet ir naują „Gymkhanos“ filmą po dviejų savaičių.

46-erių sportininkas pasidžiaugė, kad šiemet buvo smagu varžytis prieš stiprius varžovus. Renginys pritraukė pasaulio drifto čempioną Vaughną Gittiną jaunesnįjį, pasaulio ralio kroso čempionate puikiai pasirodantį latvių vunderkindą Reinį Nitišsą, kitą lenktynininką Liamą Doraną ir gausybę kitų lenktynininkų.

Visgi, drifto automobiliai turi vieną didelį minusą. „Pripumpavus“ gausybę arklio galių, neatlaiko varikliai ar kiti automobilių mazgai. Pasaulio drifto čempiono V. Gittino „Mustango“ naujas variklis sugedo dar per treniruotę.

„Nors pats ir nedalyvavau, bet buvo gražu žiūrėti kaip vyrukai kovoja. Jie čia įdėjo visą širdį, atidavė daug ir tai labai gerai matėsi. Jiems labai pavydžių to, ką jie šiandien patyrė“, — kalbėjo pasaulio drifto čempionas iš JAV.

Sugedo ir DELFI skaitytojams puikiai pažįstamo R. Nitišso Mitsubishi „Lancer EVO X“. Visgi, iki tol jis dar spėjo iškovoti antrą vietą savo klasėje.

„Gaila, kad negalėjau susirungti su K. Blocku finale, tačiau dabar dar labiau laukiu kitų metų“, — pasakojo latvis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)