Nusprendis prieštarauja faktams?

„BAR-Honda“ yra sukrėsta tokio FIA tarptautinio apeliacinio teismo sprendimo ir pareiškia, kad nuosprendis prieštarauja visiems įrodymams, kurie buvo pateikti vakar“, – teigė jis pranešime spaudai.

„Komanda parodė, kad nepažeidė techninių reikalavimų, o FIA pripažino, kad reikalavimai nėra aiškūs. Nors teismas ir atmetė pradinius federacijos kaltinimus dėl tyčinio sukčiavimo ir apgavystės, „BAR-Honda“ pabrėžia, kad galutinis nuosprendis yra visiškai neadekvatus“, – pridūrė komandos vadovas.

„Ekipos teisininkų nuomone, nuosprendis visai neatitinka pateiktų įrodymų, todėl komanda svarsto savo tolesnes savo galimybes“, – pabrėžė N.Fry‘us.

BAR ruošiasi kreiptis į civilinį teismą

Praėjus kiek laiko, šis asmuo atskleidė, kad BAR ruošiasi kreiptis į civilinį teismą ir prašyti leidimo sustabdyti FIA priimtą draudimą jai neleisti dalyvauti šio savaitgalio lenktynėse Ispanijoje.

„Šiandien ruošiame popierius. Jei kreipsimės į teismą, tai posėdis įvyks jau rytoj. Mūsų planas šiuo metu – likti čia. Dabar viskas teisininkų rankose. Mes turime geriausius specialistus ir, tikiuosi, jie man patars, ką daryti“, – pareiškė N.Fry.

„Be abejo, mes norime lenktyniauti šį savaitgalį“, – pabrėžė jis.

B.Ecclestone‘as stoja piestu prieš komandos planus

„Formulės-1“ komercijos teisių valdytojas Bernie Ecclestone‘as paragino BAR atsisakyti savo planų teistis ir susitaikyti su FIA sprendimu.

„Manau, taip jie pasielgtų kvailai. Nuo to jiems bus tik blogiau. Visi aplinkui manys, kad jie prisipažino pažeidę taisykles. Bet kas pasakys, kad pirmenybių pradžioje jie buvo įspėti, tačiau tai ignoravo. Aš asmeniškai į civilinį teismą nesikreipčiau, tai didelė rizika“, – pareiškė jis.

„Nuoširdžiai manau, kad jie gavo teisingą bausmę. Galvoju, jie atsipirko palyginti lengvai“, – pridūrė Bernie.

Pavyzdį šiemet jau pateikė „Minardi“

Į teismą prieš FIA šiemet jau kreipėsi viena komanda – autsaiderė „Minardi“, pirmosiose sezono lenktynėse norėjusi lenktyniauti bolidu, neatitinkančiu šių metų techninių reikalavimų. Teisinė institucija patenkino ekipos prašymą sustabdyti pakeitimų taisyklėse galiojimą ir taip iš esmės leido jai nepaisyti federacijos norų. Vis dėlto, komandos vadovas Paulas Stoddartas neatlaikė aplinkos spaudimo ir ieškinį atsiėmė ir savo bolidus pertvarkė taip, kad šie atitiktų reikalavimus.

Šio savaitgalio „Formulės-1“ čempionato etapo – Ispanijos GP – važiavimai prasideda jau rytoj.

Daugiau informacijos ieškokite www.f-1.lt.