Tarp beveik trijų dešimčių „TopGear“ apdovanojimų 2015“ komandos narių, dailiosios lyties atstovių tėra vos penkios: trys estės ir dvi lietuvės. Tik dvi iš penketuko – žurnalų „TopGear Lietuva“ ir „TopGear Eestis“ atstovės – turi ilgametę vairavimo patirtį ir atiduos savo balsą renkant Metų automobilį bei dar dešimties nominacijų nugalėtojus.

Į tarptautinę komisiją, žinoma, nepateko dvi Tartu universiteto AHHAA mokslo centro studentės, kol kas dar neturinčios vairuotojo pažymėjimo. Tačiau būsimos mokslininkės net nesudvejojo paprašytos balsuoti ir iš 17-kos pretendentų išrinkti Gražiausią automobilį.

Taigi, kiekviena iš penkių komisijos narių balsavimo biuletenyje nurodė tris, jos nuomone, gražiausius modelius. Pirmoje vietoje paminėtas automobilis gavo 3 balus, antroje – 2, trečioje – 1.

Susumavus slapto balsavimo rezultatus paaiškėjo, kad du modeliai – „Kia Sportage“ ir „Renault Megane RS“ surinko po 6 balus. Po įtemptų ginčų nuspręsta Baltijos šalių gražiausio automobilio titulą atiduoti Pietų Korėjos atstovui „Sportage“. Tokį sprendimą nulėmė būtent nevairuojančių esčių, kaip labiausiai objektyvių komisijos narių grožio klausimu, atiduoti balsai.

Trečioje improvizuoto grožio konkurso vietoje atsidūrė beveik visų vyrų akis džiuginęs BMW X4.
Šie rinkimai patvirtino, kad grožio etalonas – visais laikais sunkiai apibrėžiama sąvoka. Viena iš šios komisijos atstovių gražiausiu automobiliu įvardijo ...krovininį mikroautobusą „Renault Trafic“, kuris galutinėje 8 paminėtų modelių lentelėje pelnė 3 balus, kaip ir „Lexus NX 300h“, bet aplenkė „Honda Civic Tourer“ ir „Renault Twingo“.

Baltijos šalių metų automobilis ir dešimties nominacijų nugalėtojai bus paskelbti vėlyvą spalio 9-osios vakarą Taline.

Sek svarbiausias automobilių pasaulio naujienas: nuo naujo „Bugatti" modelio iki KET pasikeitimų. Nestabdyk – prisijunk prie DELFI Auto draugų „Facebook“!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)