Su konkurso karavanu įveikę pirmuosius 140 km nuo Vilniaus iki Marijampolės Linas ir Marius neabejoja, kad jų laukia įspūdinga savaitė.

28 metų L. Puzonas buvo atrinktas iš 109 pretendentų atstovauti žurnalo „TopGear“ prenumeratoriams renkant geriausius Baltijos šalių „TopGear“ apdovanojimų 2015“ automobilius. Po vieną skaitytojų atstovą atsiuntė ir Latvijoje bei Estijoje leidžiamų „TopGear“ žurnalų redakcijos. Prie jų prisijungė trys DELFI skaitytojai iš visų Baltijos šalių.

L.Puzonas „TopGear“ skaito daugiau nei trejus metus, nuo pat žurnalo leidybos Lietuvoje pradžios. Lino darbas ir laisvalaikis susijęs su automobiliais. Jis vadovauja bendrovei „KMB LT autocentras“, taip pat dalyvauja žiedinėse automobilių lenktynėse, turi profesionalo licenciją ir atstovauja 222 komandai. Linas lenktyniauja automobiliu „Volkswagen New Beetle RSI“, o kasdien vairuoja „Audi A5“.

Per pirmas konkurso dienas išbandęs du modelius L.Puzonas sakė nekantraująs sėsti prie „Renault Megane RS 275 Trophy“ vairo. Tai jis padarys jau rytoj, kuomet Panevėžyje bus renkamas Baltijos šalių „TopGear“ apdovanojimų 2015“ metų sportinis automobilis. L.Puzonas kol kas neturi savo favorito, kuriam atiduos aukščiausius balsus: „Apie tai kalbėti dar per anksti“.

DELFI skaitytojas 25 metų Marius Bajorinas taip pat įveikė keliasdešimt konkurentų. Portalo skaitytojai turėjo parašyti straipsnį automobilizmo tema. Mariaus rašinys apie legendinį prancūzišką superautomobilį „Citroën SM“ ir buvo bilietas visą savaitę dirbti svajonių darbą – bandyti naujus automobilius ir apie juos pasakoti kitiems skaitytojams.

Pirmoji kelionės per Lietuvą diena emocijų suteikė ir svečiams iš Latvijos bei Estijos, kurie žavėjosi Aukštadvario apylinkėmis besidriekiančiu keliu, geltonuojančiais miškais, kalvotu peizažu ir ankstyvą rytą rūke skęstančiais ežerais.

Baltijos šalyse „TopGear“ apdovanojimai rengiami antrus metus. Kaip ir pernai, konkurso komisijos nariai važiuos vaizdingais keliais nuo Vilniaus iki Talino, pakeliui aplankydami su automobilizmu susijusias ir kitas įdomias vietas Baltijos šalyse. Įvairiuose Lietuvos, Latvijos ir Estijos miestuose susitinkama su automobilizmo entuziastais, demonstruojami konkurso automobiliai, taip pat rodoma įspūdinga programa. „TopGear“ apdovanojimų 2015“ nugalėtojai bus paskelbti spalio 9 d. Taline.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)