Gerai tik tiek, kad svarbiausias šalies asmuo lankė tautiečių gamintojus, tad per tą laiką galėjome užmesti akį į superautomobilių ekspozicijas. F. Hollande ir kitų prancūzų nusivylimui, „Peugeot“, „Citroen“ ir „Renault“ stenduose superautomobilių nerasi net su galingiausiu LED šviestuvu, o vienintelis prancūzų superautomobilių gamintojas „Bugatti“ parodoje nedalyvauja.

Dėl to nereikėtų stebėtis, nes čia nėra nei „Koenigsegg“, nei „Pagani“ ar didžiųjų automobilių tobulinimo specialistų „Hamman“, „ABT“ ir kitų, tad konkurencija šiame fronte gerokai mažesnė. Jei norite apžiūrėti daug įspūdingų superautomobilių vienoje vietoje, neabejotinai verta rinktis kovą vykstančią automobilių parodą Ženevoje.

O Paryžiuje itin galingų ir sportinių automobilių gerbėjai turi tenkintis vos keliomis premjeromis. Čia galima buvo pamatyti specialią „Ferrari“ versiją „Ferrari 458 Speciale A“ – tokių mašinų bus pagaminta vos 499 vienetai. Šis italas turės V8, 4.5 l variklį, pasiekiantį 605 AG ir 540 Nm. Gamintojai žada pribloškiantį pagreitį – 100 km/val. riba bus pasiekiama vos per 3 sek.

Pagal dinamiką jam nenusileis ir „Lamborghini“ pristatytas „Asterion LPI 910-4“ – tai yra pirmas šios markės elektra įkraunamas hibridas. Šio modelio „širdis“ – V10 5.2 l, 610 AG variklis, dirbantis su trimis elektros motorais. Visa tai generuoja net 910 AG, o tokio pajėgumo pakanka nuo 0 iki 100 km/val. įsibėgėti per 3,0 sek. ir pasiekti maksimalų 320 km/val. greitį. Maža to, vien elektros režimu šis „sportininkas“ gali nuvažiuoti 50 km.

Šių markių vardai bene labiausiai žadina vaizduotę ir seilėtekį. Žinoma, yra ir „Aston Martin“, „Porsche“, tikrai įspūdingas „Mercedes AMG-GT S“. Matėme ir vieną kuklų bei gerokai pigesnį, bet lenktynių trasose lenkiantį kelis kartus brangesnius automobilius modelį. Apie tai – kitame reportaže.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)