Visą savaitę vyksiančio žygio metu „TopGear“ karavanas apkeliaus tris Baltijos valstybes, sustodamas didžiausiuose Lietuvos, Latvijos ir Estijos miestuose bei pakeliui aplankydamas įdomias su automobiliais susijusias vietas, bandymų poligonus ir trasas.

„TopGear Apdovanojimų 2015“ karavanas startuos Vilniuje, Europos aikštėje šalia miesto savivaldybės. Čia nuo 10 iki 17 val. vyks rinkimuose dalyvaujančių automobilių ekspozicija. 11 val. rengiamos konferencijos metu dalyvius pasveikins Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas bei žurnalų „TopGear Lietuva“ ir „TopGear Latvija“ vyriausieji redaktoriai Karolis Judzentavičius ir Ilmars Likums. Meras A. Zuokas pamėgins atspėti, kuris automobilis po savaitę truksiančių bandymų pelnys geriausiojo titulą ir ant jo užklijuos Vilniaus miesto ženklą.

Šeštadienį, spalio 6 d., „TopGear Apdovanojimų“ karavanas patrauks į Marijampolę, kur 10–16 val. dalyvaus „Sūduvos kraitės“ šventėje J. Basanavičiaus aikštėje. Čia bus surengta automobilių paroda, o nuo 14.00 val. Tartu mokslo centro AHHAA atstovai rodys įspūdingus eksperimentus ir triukus. Nuo 16 val. vyks „Lukoil“ ekologiškiausio automobilio rinkimai UAB „Bendida“ naftos saugykloje.

Spalio 5 d., 10 val., „TopGear“ ekipažai iš Marijampolės išvyks į Rumšiškes ir 12 val. Lietuvos liaudies buities muziejuje rinks kiekvieno cento vertą modelį. Į šią nominaciją nepretenduojantys sportiniai automobiliai važiuos į Panevėžį ir 13 val. susirungs ekstremalaus vairavimo mokymo centre. 18 val. Panevėžio centre, Laisvės aikštėje vyks automobilių paroda ir AHHAA atstovų pasirodymas.

Spalio 6 d. dalyviai pasuks į Latviją. 12–14 val. prie Rundalės rūmų bus rengiamas prabangiausias Baltijos šalių metų automobilis. 18 val. Rygos Rotušės aikštėje vyks paroda ir bus rodomi AHHAA triukai.

Antradienį, spalio 7 d., vyks Metų visureigio rinkimai ir bandymai kariniame poligone kartu su Latvijos kariais ir jų technika. 18 val. Cėsyse vyks automobilių paroda ir AHHAA triukai.
Spalio 8 d. maršrutas vaizdingais keliais drieksis iš Latvijos į Estiją pro Valgą, Sangastę, Sihvą, Otepę, Kanepį. 13 val. „TopGear“ vilkstinė pasieks Varbuse esantį Estijos kelių muziejų ir išrinks Baltijos šalių metų komercinį automobilį. Likęs karavanas keliaus į Tartų AHHAA mokslų centrą, kur bus įvertintas visų automobilių išmanumas ir išrinktas „protingiausias“ modelis. 18 val. AHHAA gimtinėje numatytas didysis mokslininkų pasirodymas.

Spalio 9 d. 11 val. Vymsyje, muziejuje po atvirtu dangumi, „TopGear“ svarstys, kuris iš šių metų konkurso dalyvių yra tinkamiausias šeimai. 13 val. karavanas pasieks Taliną ir istoriniame Rotermanni kvartale paskutinį kartą išsirikiuos su maršrutą įveikusių automobilių pirmtakais. Tą patį vakarą tarptautinė komisija suskaičiuos balsus ir apdovanos nugalėtojus.

„TopGear Apdovanojimų 2015“ dalyviai varžysis šiose kategorijose:

„TopGear“ metų automobilis
Sportiškiausias automobilis
Ekologiškiausias automobilis
Prabangiausias automobilis
Kiekvieno cento vertas automobilis
Geriausias SUV automobilis
Geriausias komercinis automobilis
Išmaniausias automobilis
Geriausias šeimos automobilis
DELFI skaitytojų automobilis

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)