Bendros įskaitos pirmoje vietoje esantis sportinininkas iš Vilniaus artimiausią konkurentą Jeffrį Kriugerį iš Pietų Afrikos lenkia 72 taškais. Tam, kad užsitikrintų čempiono titulą R. Kupčikui reikia finišuoti ne žemiau 7-os pozicijos vienose iš dviejų kito šeštadienio (rugsėjo 27 d.) lenktynių. Tuomet J. Krugerio neišgelbėtų net pirmos vietos abejose lenktynėse.

Ir jei daugelis nedvejoja R. Kupčiko pergale, atsipalaidouti lietuviui nevalia.

„Iš praeitų metų įvykių galiu pasakyti, kad paskutinis etapas yra pats aršiausias konkurencine prasme. Vietos lenktynininkai puikiai pažįsta savo trasą ir nori pasirodyti prieš saviškius. Tuo pačiu svečiai iš užsienio irgi yra ganėtinai gerai susipažinę su trasa, mat Poznanėje vyksta du „Volkswagen Castrol Cup“ etapai per metus, kai kitose trasose - tik po vieną“, - perspėjo R. Kupčikas, įžvelgdamas pavojingų incidentų grėsmę.

Didžiausių ambicijų kovoje dėl antros vietos turi jaunas lenkas Janas Kisielius. J. Kriugeriui, turinčiam 64 taškų pranašumą, reikės atlaikyti jaunojo lenko atakas, kurios pirmoje sezono pusėje dažniausiai baigdavosi didesniais ar mažesniais incidentais. Tokių dalykų siekia išvengti ir R. Kupčikas. Taip pat į kovą dėl antros ir trečios vietos pasijungs švedas Markusas Fluchas. Jam iki J. Kriugerio trūksta 68 taškų, o iki J. Kisieliaus deficitas tik keturi taškai.

„Volkswagen Castrol Cup“ lenktyniauja dar pora lenktynininkų iš Lietuvos. Tai „Juta Racing“ komandos nariai Jonas Gelžinis ir Tautvydas Barštys. J. Gelžinis, būdamas penktoje bendros įskaitos vietoje, turi teorinių galimybių kovoti dėl trečios vietos čempionate, tuo tarpu T. Barštys, praleidęs kelis etapus, užima priešpaskutinę, devynioliktą vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją