Teigiama, kad būtent tokius kaltinimus ruošiasi pateikti Tarptautinė automobilių federacija (FIA), daugeliui netikėtai užprotestavusi San Marino GP teisėjų sprendimą nediskvalifikuoti šios ekipos pilotą Jensoną Buttoną, nors po lenktynių jo bolidas svėrė mažiau negu leistina.

Iškart po finišo pasvėrus brito „BAR 007“ automobilį, jo svoris buvo 606,1 kg, gerokai daugiau nei mažiausias leistinas „Formulės-1“ bolidui – 600 kg. Tačiau išsiurbus kurą, bolido svoris nukrito iki 594,6 kg. Vis dėlto, BAR komandos atstovai sugebėjo įrodyti teisėjams, kad lenktynių metu bolidas visada turėjo tokį kuro kiekį, kurio užteko viršyti svorio minimumą.

Tuo tarpu manoma, kad FIA gegužės 4 dieną Tarptautiniame Apeliaciniame teisme vyksiančiame apeliacijos nagrinėjime ruošiasi atskleisti stulbinantį kaltinimą, kad BAR boliduose buvo dar vienas slaptas kuro bakas, į kurį paskutiniojo sustojimo techninio aptarnavimo zonoje turėjo būti pripilta tiek kuro, kad bolidas po lenktynių, ištuštinus pagrindinį baką, svertų daugiau, nei mažiausia leistina norma. Tokiu būdu šios komandos automobiliai iki paskutiniojo sustojimo galėjo sverti mažiau, nei tai leidžia taisyklės.

Maža to, įtariama, kad BAR tokiu būdu sukčiavo ne pirmą ir, toli gražu, ne antrą kartą. Teigiama, kad komanda tai darė dar nuo 2004 metų „Formulės-1“ sezono, kurio metu visiems netikėtai užėmė 2-ąją vietą konstruktorių taurės įskaitoje.

Jei šie faktai būtų patvirtinti ir įrodyti, BAR greičiausiai būtų pašalinta iš šių metų „Formulės-1“ pirmenybių. Be to, iš jos būtų atimti visi taškai, pelnyti 2004 metais.

Šios komandos vadovas Nickas Fry suskubo paneigti pasklidusią informaciją ir pabrėžė, kad jie jokių slaptų kuro bakų nenaudoja.

„Šios komandos savininkės yra dvi tarptautinės puikų įvaizdį turinčios moderniųjų technologijų kompanijos. Nejau kažkas mano, kad mes galėtume tyčia pažeisti taisykles? Mes nieko neslepiame“, – pareiškė BAR vadas.

Kaip yra iš tikrųjų, turėtume sužinoti jau greitai – kitą trečiadienį vyksiančio apeliacijos nagrinėjimo metu.

Daugiau informacijos ieškokite www.f-1.lt.