Tarp jų – nespėjęs atsipūstidviejų komandų sudėtyje 1000 km lenktynėse važiavęs Ramūnas Čapkauskas („BarBar‘a-Bauer by Algirdai“ komanda su Aquila CR1 bei BMW M3 automobilis, priklausęs „Palanga Visit Apartments“ ekipai). Šiose prestižinėse lenktynėse automobiliu Aquila CR1 komanda finišą pasiekė 12-i bendroje įskaitoje ir pirmi savo – X1 kategorijoje. Automobilis BMW M3 liko 14-oje pozicijoje tarp visų dalyvių ir 4-as tarp A3000+ klasės dalyvių.

Startavę pirmu numeriu R. Čapkauskas ir Tomas Šipkauskas ralyje „Žemaitija 2014“ pasinėrė į įnirtingą kovą su Vytauto Švedo ir Žilvino Sakalausko ekipažu.

Kartu važiavę ir Palangoje, ralio metu V. Švedo ir R. Čapkausko ekipažai nenutolo vienas nuo kito visos įnirtingos kovos greičio ruožuose metu. Jau po pirmų trijų greičio ruožų V. Švedo ir Žilvino Sakalausko ekipažas aplenkė varžovų „Mitsubishi Evo IX“. Galiausiai, nedidelė ekipažo klaida lėmė antrą, bet garbingą vietą ant pakylos tiek bendroje, tiek savo įskaitoje.

Karštis darė savo: alinanti kaitra veikė ne tik žiūrovus ar pilotus, bet ir, žinoma, techniką: iš gausaus dalyvių skaičiaus finišavo vos 19 ekipažų. Tad panašu, kad ralyje „Žemaitija 2014“ ant prizininkų pakylos buvo galima išvysti ištvermingiausius iš stipriausiųjų, vertinant tiek pilotus, šturmanus ir jų automobilius.

Po trijų įskaitinių etapų R. Čapkauskas jau turi surinkęs 84 taškus ir vis dar pirmauja savo įskaitoje.

Ralio sezonas įsibėgėja: rugpjūčio 8-9 dienomis Zarasų krašte siautės kaip visad gausus Lietuvos, Latvijos, Estijos, Baltarusijos, Rusijos ekipų skaičius. Jau šiuo metu užsiregistravusiųjų sąraše – 123 dalyviai. Zarasuose R. Čapkauskas ir T. Šipkauskas startuoja pirmu numeriu.