„Jeigu giname gyvūnų ir netgi augalų teises, tai gal ir vyrų teises kažkam reikia apginti?“,- mįslingai šypsodamasis klausia klubo įkūrėjas Algirdas Kazlauskas, lenktynių startui Kelmėje registruodamas „N40“ atributika išpuoštą „Subaru Impreza WRX STI“.

Vietoje samanės – antra vaikystė

Instinktyviai batu testuodamas galines „Subariuko“ padangas, A. Kazlauskas dar randa minutę laiko Žemaitijos vyrų problemoms aptarti: „Chebra čia giliai įklimpusi, organizuoja visokius samanės gėrimo čempionatus, o po tokių renginių, kaip jau įprasta, ima reikalauti Žemaitijai autonomijos ir Gražulį į Seimą deleguoja“.

Anot bolido piloto, vidutinio amžiaus vyrai Žemaitijoje, kaip ir visoje Lietuvoje, sunkiai kenčia nuo socialinės, psichologinės, o kartais ir šeimyninės priespaudos. Todėl ir muša visus Europos antirekordus pagal gyvenimo trukmę. Vyrų judėjimas „N40“ būtent ir susibūrė tam, kad trauktų vyrus iš vidutinio amžiaus krizės, o moteris – iš tos krizės padarinių. Išsikovoti sau daugiau teisių viduramžį perkopę vyrai skatinami pasinaudojant vairuotojo teisėmis – užsivedant ir prasilakstant vardan sveikos, tačiau beprotiškai turiningos „antrosios vaikystės“.

Žiguliuku gelbėja pasaulį

Klubas neslepia ir pasaulinių ambicijų. Kaip tik šiuo metu, vakar stabtelėjęs Toljatyje (buvusiame Stavropolyje), Rusijos bekele skrieja „N40“ žiguliukas, pilotuojamas klubo ambasadorių Vaidoto Marozo ir Šarūno Palioko. Startavęs praėjusį savaitgalį Trakuose praūžusioje „N40“ klubo atidarymo šventėje, ekipažas skuba į Mongolijos sostinę Ulan-Batorą.

Judėjimo ideologai tikisi, kad žiguliuko aplankytose Rusijos ir Mongolijos gyvenvietėse sukils tarptautinė vyrų išsivadavimo banga, kuri bent kiek numalšins gerai žinomą regiono vyrų troškulį degtinei. Pasiekę šios mistiškos ekspedicijos tikslą, svečiai iš Lietuvos Ulan-Batoro merui įteiks Trakų mero laišką. Ir pamėgins išaiškinti visiems sutiktiems Mongolijos džentelmenams, kodėl gyvenimas veža nuo 40-ies... Žiguliuko nuotykius galite sekti „N40“ Facebook paskyroje.

Jaunimą „pastatys į vietą“?

Tuo tarpu Lietuvoje likę klubo nariai nekantriai laukia rytojaus starto Žemaitijos ralyje. „N40“ atstovams sykį jau yra pavykę supurtyti Lietuvos automobilių sporto hierarchijas. Piloto A. Kazlausko ir šturmano D. Grikiečio tandemas birželio mėnesį vykusiame bekelės maratone „4X4 Perimetras“ ne tik šiurpino konkurentus skrydžiais aukštyn ratais į pakelės upelius, bet ir „nuskynė“ pirmąją vietą maratono „Sport“ klasėje. Niekas nežino kaip ir už kokius pinigus.

Lietuvos ralio čempionato trečiajame etape „N40“ rytoj startuos su „Subaru Impreza WRX STI“, užgimusia 2002 m. „Prodrive“ gamykloje Anglijoje. Kol dar buvo jaunas, šį trasų žvėrį buvo pasikinkę keli geriausi Lietuvos lenktynininkai. Tačiau senstelėjęs bolidas buvo nurašytas ir ilgą laiką liūdnai tūnojo vieno iš buvusių Lietuvos ralio čempionų garaže. Kol galiausiai veteraną atrado ir naujiems startams prikėlė N40 geradariai. Prieš rytojaus lenktynes „Subaru“ buvo apdovanota visiškai nauja turbina, taip pat buvo suderintas vidaus darbo režimas, atlikti kiti reikalingi paruošimo darbai.

„Juk „Subariukas“ yra toks pat kaip ir mes“,- pareiškė A. Kazlauskas: „Žmonės senuką uždarė į garažą ir nurašė kaip kokį Brisių. O jis, žiūrėk, spurda, nepasiduoda. Gyventi ir važiuoti nori. Pažadu Jums - šį savaitgalį jis taip užriaumos Žemaitijoje, kad Baltija užbanguos, o jaunimui beliks duoti seniams kelią“.

Nuo šeštadienio ryto naujienas iš „Rally Žemaitija 2014“ galite sekti DELFI portale. Startas – 08.30 Kelmėje. Lenktynių trasą sudaro 124 km. žvyrinių greičio ruožų. Finišas – 19.30.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)