Šios lenktynės taip pat įtrauktos ir į Baltarusijos ralio čempionato kalendorių, o kiek trumpesnį nuotolį įveiks ir Lietuvos automobilių ralio sprinto čempionato dalyviai.

Pagrindinėse lenktynėse startuos 47 ekipažai iš Lietuvos, Latvijos, Baltarusijos, Rusijos bei Lenkijos, o ralio sprinto varžybose kovos 19 ekipažų.

Atvirajame Lietuvos automobili ralio čempionato dalyviai Lietuvos keliais nelenktyniavo nuo sausio mėnesį vykusio pirmojo čempionato etapo. Gegužės mėnesį vyko „Talsi“ ralis Latvijoje – tai buvo antrasis mūsų šalies čempionato etapas, o tradicinis Vilniaus ralis šiemet neįvyko.

Ralio „Žemaitija“ dalyviams reikės įveikti 11 greičio ruožų. Lenktynės prasidės 9.30 val. 8,5 km ilgio greičio ruožu. Beje, jį sportininkams reikės įveikti ir antrą kartą (tai bus GR 4). Po du sykius ekipažai važiuos ir 2-ąjį (GR 5), ir 7-ąjį (GR 10) greičio ruožus.

Varžybas organizuojantis Kelmės ASK pirmąjį starto numerį skyrė ši metų Lietuvos čempionate pirmaujančiam Ramūno Čapkausko ir Tomo Šipkausko ekipažui. Po jų šeštadienį lenktynes pradės Vytautas Švedas ir Žilvinas Sakalauskas, o trečiasis starto numeris atiteko Giedriaus Notkaus ir Dainiaus Aleknos ekipažui. Po trijų lietuvių duetų į trasą išskubės Danielis Zarna ir Lukaszas Wlochas iš Lenkijos – šie keturi ekipažai važiuos „Mitsubishi Lancer“ automobiliais, po jų savo eilės sulauks baltarusiai Anatolijus Šimakovskis ir Andrejus Rudnickis (tai Benediktui Vanagui Dakaro lenktynėse padėjęs šturmanas, ekipažas važiuos „Subaru Impreza“), vėliau – Rusijos atstovai Igoris ir Arina Bulancevai („Mitsubishi“).

Tarp dviem ratais varomą techniką pasirinkusių ekipažų aukščiausius starto numerius gavo Jonas Pipiras ir Ramūnas Babachinas (Nr. 18, „Škoda Fabia“), Justas Tamašauskas ir Stasys Tarailė (Nr. 19, „Opel Astra“), Karolis Raišys ir Mindaugas Kašalynas (Nr. 20, BMW M3), įdomu bus vėl išvysti į lenktynes sugrįžusį būtent Kelmės ASK atstovą Vilmantą Pupių, kuris BMW M3 automobiliu važiuos drauge su Gediminu Raču (Nr. 21).

Stebėti ralio „Žemaitija“ greičio ruožus galima nemokamai, o vakare, nuo 18 valandos, Kelmės Draugystės parke vyks nuotaikingas ir linksmas vakaras – ralio dalyvių finišą ir apdovanojimą paįvairins Neringos Šiaudikytės ir grupės „Išjunk šviesą“ koncertas bei putų ir lazerių šou.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją