Rytinės treniruotės metu į incidentą pateko „BarBar‘a-Bauer by Algirdai“ komandos pilotas Vytautas Švedas. Jo vairuojamas „Aquila CR1” automobilis buvo apgadintas ir laiką leido mechanikų globoje.

„Incidentas įvyko tiesiosios pabaigoje, paskutinio stabdymo zonoje. Bandžiau lenkti du automobilius, maniau, kad jie mane praleidžia, tačiau jie taip negalvojo. Buvo iškilusi grėsmė apgadinti tris automobilius, todėl norėdamas to išvengti rėžiausi į apsauginius bortelius. Kokie ten buvo automobiliai – nepastebėjau“, – DELFI sakė V. Švedas.

Nors jo komandos draugai Ramūnas Čapkauskas ir Deividas Jocius sakė, kad „Aquila CR1” apgadintas „tik kosmetiškai“, tačiau į automobilį pažvelgus atidžiau buvo matyti, kad pažeistos ne tik plastmasės – įlenkimų matyti radiotariaus bei važiuoklės dalyse. Nepaisant to, per artimiausias valandas komanda planuoja spėti pašalinti visas problemas ir startuoti kvalifikacijoje.

Belgai remontuoja variklį

Bėdos pirmosiose treniruotėse atsirūgo ir dar vieniems lyderiams. „Mojo Lounge Racing by JR Motorsport“ komandos „BMW M4 Silhouette“ pasitraukė iš treniruočių vos jose startavę.

Pirmąją dieną belgams nervus patampė aušinimo sistemos gedimas – prakiurusi variklio aušinimo skysčio žarnelė.

Vien pašalinti gedimą nepakako. Penktadienio treniruočių metu iš rikiuotės išėjo vienas variklio cilindras. Favoritų komanda praleido antrosios dienos treniruotes ir kvalifikaciniame važiavime startuos tiesiai iš serviso zonos.

Wardas Sluys, vienas belgų komandos pilotų, džiaugėsi, kad gedimas aptiktas per treniruotes, o ne pagrindinių varžybų dieną.

„Mašina yra nauja, lenktyniauta su ja tik vienerius metus. Visos mažos detalės, maži dalykai, defektai pasirodo dabar. Gal buvo nekokybiškas metalas. Gerai, kad tai atsitiko dabar. Turime laiko pakeisti cilindrą, lenktynės, greičiausiai būtų baigtos, jeigu gedimą būtume pastebėję vėliau“, – pasakojo belgas.

Draugiškas lenktynininkas taip pat nerimavo ir dėl lietuvių – „BarBar'a-Bauer by Algirdai“ komandos avarijos.

„Aš tikiuosi, kad jų gedimai yra ištaisomi. Tai labai greita mašina, geri lenktynininkai. Būtų apmaudu jei taip pasitrauktų iš lenktynių. Bet, kiek pats mačiau, mechanikai turėtų išspręsti problemas“, – vylėsi sportininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)