„Breslau“ ralyje dalyvauja du motociklų klubo „Mediafon-Motoshop“ nariai – Irmantas Bražiūnas ir Tomas Jančys.

Kariniame poligone vakar įvyko tik dalis šeštojo ralio etapo, o šiandien turėjo vykti septintasis.

Jau vakar dalis ralio etapo buvo atšaukta dėl poligone vykusių pratybų. Tikėtasi, kad šiandien sportininkai jau galės varžytis pagal iš anksto parengtą planą, bet ryte startas buvo atidėtas, o neseniai paskelbta, kad ralis stabdomas.

„Dėl Rytų Ukrainoje numušto Malaizijos lėktuvo NATO karinės pajėgos yra raudonojo kodo režime, – sakoma ralio organizatorių pranešime. – Ralio stovyklą šį rytą aplankė Lenkijos karo policija ir pateikė naujausius faktus. Mums neleidžiama startuoti, nes karinė teritorija (kurioje mes važinėjame) yra uždaryta civiliams. Teritorijos viduje užblokuotas mobilusis ir radijo ryšys.

Kaip pranešė karo policija, 11 val. centrinės Europos laiku Varšuvoje įvyks Lenkijos armijos vadovų susitikimas dėl susidariusios padėties ir raudonojo kodo atšaukimo karinėje teritorijoje. Tai reiškia, kad ralis nėra atšaukiamas – mes laukiame leidimo arba draudimo startuoti.“

Specialiame susirinkime ralio direktorius Aleksandras Kovačevas paaiškino situaciją dalyviams.

„Liekame budėjimo režime, – sakė A. Kovačevas. – Mes nekontroliuojame situacijos, tačiau pareigūnai yra su mumis. Mėgaukitės diena ir laukite žinių. Mes esame pasirengę varžybos ir laukiame gerų žinių.“

„Breslau“ ralio motociklų „Enduro – Cross Country“ klasės varžybose I. Bražiūnas šiuo metu yra trečias, o T. Jančys – penktas. Varžybose pirmauja austras Beatas Juenas, o antrąją vietą užima lenkas Piotras Krasuskis.

Iš viso „Breslau“ ralyje dalyvauja 18 motociklininkų, 6 keturračiai, 11 bagių, 62 džipai, 8 mažieji sunkvežimiai ir 17 didžiųjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)