Pirmą kartą automobiliu važiavo visi trys sportininkai, buvo matuojamos sėdynės, mokomasi greitai pasikeisti ir kiti dalykai, kurie lenktynėse gali turėti lemiamos reikšmės.

Iki šiol „Aquila“ automobiliu komandos sportininkai važiavo atskirai – jį Olandijoje bandė Deividas Jocius, Kačerginėje – Ramūnas Čapkauskas ir Vytautas Švedas.

Šį kartą visi trys sportininkai važiavo paeiliui.

„Buvo įdomu ir įspūdinga. Gavome išbandyti automobilį drėgnoje trasoje, todėl teko prisitaikyti prie itin slidžios kelio dangos. Šis automobilis, kai slidu, tampa tikru monstru. Kai važiuoji per 200 km/h greičiu ir automobilis staiga ima slysti, tada supranti kas yra tikra adrenalino dozė,“ – juokavo Deividas Jocius.

Iki šiol Deividas testavo šį automobilį Olandijoje kai buvo sausa, šįkart išbandė ir ant šlapios dangos.

Ne mažesnį įspūdį „Aquila“ paliko ir Vytautui Švedui.

„Kol kas dar tik pratinuosi prie visai kitokių pojūčių, nes labai daug laiko praleidau ant žvyro. Sunkoka pajusti kiek galiu dozuoti akseleratoriaus paspaudimą, nes jo pedalo eiga labai maža. Vos paspaudi – ir automobilis stoja skersas. Tačiau jau pradedu adaptuotis,“ – po kelių pravažiuotų ratų pasakojo Vytautas Švedas.

Daugiausiai kilometrų šiuo automobiliu yra pravažiavęs Ramūnas Čapkauskas. Jis yra lenktyniavęs juo ir ant sausos, ir ant šlapios dangos, todėl Ramūno tikslai buvo visai kitokie.

„Man svarbiausia yra tai, kad mūsų komanda patikrino kaip elgiasi atnaujintas automobilis. Šių testų pagrindinis tikslas yra išsiaiškinti visus įmanomus trūkumus ir gedimus. Jie turi išryškėti treniruočių metu. Lenktynėse gedimų šalinti jau nebebus kada,“ – pasakojo Ramūnas Čapkauskas.

Sportininkas džiaugėsi puikia atmosfera komandoje – visi, pradedant pagrindiniais rėmėjais ir baigiant tiesiog draugais labai jaudinasi dėl komandos ir stengiasi, kad lenktynininkai nepajaustų net menkiausių nepatogumų.

„Tokios puikios atmosferos nebuvo jokioje komandoje. Jau seniai nesijaučiau taip komfortiškai,“ – džiaugiasi Deividas Jocius.

Po sėkmingai pasibaigusių testų „BarBar'a-Bauer by Algirdai“ komandos mechanikams dar teks pašalinti nemažai smulkių trūkumų. Po to „Aquila“ įgaus naujas spalvas ir trečiadienį jau bus nugabenta į Palangą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją