Pirmą ralio dieną ekipažai varžysis trijuose greičio ruožuose, kurių bendras ilgis - kiek daugiau nei 34 km. Penktadienį mūsų šalyje lenktynininkus pasitiks du greičio ruožai – Kapčiamiestyje ir Margionyse. WRC dalyviai juos įveiks po du kartus, taip vingiuotais lietuviškais keliais nuvažiuodami beveik 90 km.

Renginio organizatoriaus Lietuvoje Algio Poteliūno teigimu, pasaulio ralio čempionato etapui Lietuvoje jau pasiruošta, belieka sulaukti penktadienio rytą pasirodysiančių ralio gerbėjų ir lenktynininkų.

„Džiaugiamės, jog visi pasiruošimo raliui darbai jau atlikti, lenktynininkai nusibraižė trasų žemėlapius, maždaug įsivaizduoja, kokius iššūkius teks įveikti atvykus į Lietuvą. Lietingas oras pasunkino žvyru padengtus ir labai greitus Kapčiamiesčio ir Margionių greičio ruožus, todėl dalyvių laukia didelis meistriškumo išbandymas, o žiūrovai gali tikėtis puikių vaizdų“, – sakė A. Poteliūnas.

Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) prezidentas Gintaras Furmanavičius ragina automobilių sporto gerbėjus nepraleisti galimybės savo akimis pamatyti ir pasijausti istorinio Lietuvai įvykio dalimi.

„Lietuvoje vyksianti „Lotos 71st Rally Poland“ atkarpa – ekonomiškai, socialiai ir netgi politiškai Lietuvai svarbus įvykis, kurį stebi daugybė sporto gerbėjų visame pasaulyje. Mūsų šalis tapo 32-a valstybe, kurioje vyks pasaulio ralio čempionatas. Trims startuosiantiems lietuvių ekipažams WRC etapas yra galimybė išmėginti savo jėgas ir parodyti, kokie veržlūs bei konkurencingi yra mūsų šalies automobilių sporto atstovai. Kalbant apie automobilių sporto gerbėjus, perkančius pigiausius bilietus šių metų WRC sezone, jie savo akimis išvys sportininkus iš 36 valstybių, tarp kurių skries ir didžiausios žvaigždės – Sebastienas Ogier, Jari Matti-Latvala, Thierry Neuville'is, Madsas Ostbergas, mūsų kaimynas Robertas Kubica“, - teigė LASF prezidentas.

„Labai svarbu paminėti, jog maršrutinėse kortelėse nurodytas Lenkijos laikas. Tai reiškia, jog Lietuvoje etapai startuos valanda vėliau. Pirmas startas penktame greičio ruože – Kapčiamiestyje, prasidės 12.25 val.“ - informavo VšĮ „Pasaulio ralio čempionatas Lietuvoje“ vadovas A. Poteliūnas.

A. Poteliūnas primena, jog išsamesnę informaciją apie trasas, stebėjimo zonas, bilietų kasas galima surasti detaliame žemėlapyje.

„Siekiant, kad žiūrovams būtų patogu stebėti ralio etapą, abiems greičio ruožams galioja vienas bilietas. Lenkijoje pirkti ralio pasai galios ir mūsų šalyje. Norėčiau gerbėjus paraginti į trasas atvykti anksčiau, nes eismas greičio ruožuose bus uždaromas 8 valandą ryto. Taip galėsite išsirinkti geras vietas.

Taip pat, visų prašau atkreipti dėmesį į saugumą – pasirinkti saugų atstumą iki trasų, renginį stebėti specialiai įrengtose zonose, pasirūpinti ne tik savimi, bet ir kitais žiūrovais“, - ragino A. Poteliūnas.

Pažeidus saugumo taisykles, WRC etapo rezultatai – anuliuojami.
Ralio gerbėjai Druskininkuose įrengtoje serviso zonoje galės apžiūrėti ralio automobilius, mechanikų darbą ir komandų pasiruošimą greičio ruožams.

Pirmas „Lotos 71st Rally Poland“ startuos šių metų lyderis S. Ogier, antrą vietą bendroje įskaitoje užimantį J.-M. Latvala lenkiantis 33 taškais. Ralyje taip pat varžysis Vytauto Švedo, Dainiaus Matijošaičio ir Jono Pipiro ekipažai.

Lietuvoje geriausi pasaulio ralio meistrai skries birželio 27 dieną Druskininkų apylinkėse.

VšĮ „Pasaulio ralio čempionatas Lietuvoje“ rengia Tarptautinės automobilių asociacijos (FIA) pasaulio ralio čempionato (WRC) etapą Lietuvoje ir Lenkijoje. WRC organizuojamas nuo 1973 metų, o varžybos vyksta 15-oje pasaulio šalių. Šis čempionatas yra laikomas vienu sudėtingiausių ir populiariausių pasaulyje. Lietuvoje WRC etapas rengiamas pirmą kartą ir vyks bent trejus metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)