„Kai pirmą kartą susirašinėdami važiavome Kapčiamiesčio greičio ruožą, oras buvo geras ir kelio danga - ganėtinai nebloga. Tačiau praėjus gerai valandai, važiuojant čia antrą kartą, kai kurie kelio ruožai buvo sunkiai atpažįstami – kelias vietomis plaukė, o jau per susirašinėjimą išmuštos provėžos kelia nerimą, kad važiuoti čia koviniu režimu nebus paprasta“, – pasakojo V. Švedas, kuris yra dukart laimėjęs Druskininkų ralį.

„Nežinau, kaip šis kelias du kartus atlaikys septyniasdešimt ekipažų lenktynes“, – Vytautui antrino jo šturmanas Žilvinas Sakalauskas.

Dar sudėtingesnė situacija lenktynių dalyvių laukia Margionių greičio ruože, kurio didžioji dalis driekiasi miškinga vietove, o kelio danga – suplūktas smėlis.

„Pakėlėme savo automobilio kėbulą kuo įmanoma aukščiau. Tikiuosi, antrą kartą čia važiuodami neužklimpsime“, – juokavo „Juta Racing“ lenktynininkas V. Švedas.

Prie Margionių greičio ruožo starto lietuviai susitiko su Lenkijos žvaigžde, buvusiu „Formulės 1“ lenktynininku Robertu Kubica.

„Su Robertu jau daug metų pažįstami, esame susitikę ne vienose varžybose“, – pasakojo V. Švedas.

Lenkijos ralio lenktynininkas paprašė lietuvio parodyti Druskininkų ralio iš automobilio vidaus filmuotą medžiagą, nes dalis greičio ruožų atkarpų sutampa ir pasaulio čempionato etape.

„Vos atėmiau iš Roberto telefoną, kad galėčiau padaryti šią nuotrauką“ , – juokavo V. Švedas.

Tiems, kas nori pamatyti lenktynininkus be šalmų ir išlipusius iš automobilių, „Juta Racing“ komandos lenktynininkas siūlo važiuoti stebėti serviso zonos. Trumpas, vos 15 minučių truksiantis servisas bus įdomus, nes daugumai lenktynininkų teks ir patiems prisidėti prie automobilio remonto. Automobilį aptarnauti bus leidžiama tik keturiems mechanikams, kuriems padėti galės ir sportininkai.

Pravažiavus tokius sudėtingus ir sunkiai išvažiuojamus greičio ruožus, darbo turės daugelis. Įdomu ir tai, kad lenktynininkai galės panaudoti tik tas detales, kurias turės atsivežę kartu su savimi. Jokių kitokių detalių iš kitur naudoti nebus galima. Tai stebės lenktynių teisėjai.

Serviso zoną rasti labai paprasta – Druskininkuose šalia naujo tilto per Nemuną – tiesiai priešais vandens parką esančioje stovėjimo aikštelėje. Pirmas automobilis servise penktadienį pasirodys 14.40 val. Lietuvos laiku.

Tuo tarpu trečiadienį pasaulio čempionate etape dalyvaujantys ralio lenktynininkai nuo ryto iki vakaro dalyvauja Lenkijos greičio ruožų surašyme. Priminsime, kad pasaulio ralio etapas startuoja ketvirtadienį Mikolaikose, o baigsis Druskininkuose. Lenktynininkams, tarp kurių važiuoja ir trys Lietuvos ekipažai, teks įveikti 24 greičio ruožus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)