Savaitgalį Smalininkų kartodrome važiavo ryškiausios Lietuvos kartingo žvaigždės, garsinančios mūsų šalies vardą ir prestižinėse užsienio trasose.

Žiūrovams Smalininkuose šypsojosi Europos čempionas Simas Juodviršis. Jis buvo grįžęs iš puikaus lenktynių savaitgalio Belgijos Genko trasoje, kur su galinga „KZ2“ technika konkurentus lenkė vieną po kito.

Į tribūnas susirinkę žiūrovai akimis lydėjo ir efektingai apipavidalinta technika skriejusį Paulių Paškevičių. Jis taip pat važiavo pirmame Europos kartingo čempionato etape Belgijos Genko kartodrome. Trečias „sugrįžėlis“ iš Belgijos – Titas Jurkonis.

Pasivaikščioję po parką žiūrovai atkreipdavo dėmesį, kad Smalininkuose yra ir svečių iš užsienio – čia tradiciškai atvažiuoja rusų sportininkai iš Kaliningrado srities.

Intensyvi kova – visose klasėse

Sekmadienio lenktynės kova virė visų klasių važiavimuose – žiūrovai galėjo grožėtis gausybe lenkimų, būta ir incidentų. Jungtinės klasės finale triumfavo „Paske Racing“ pilotai Paulius Paškevičius ir Ignas Misevičius, pilotavę „KZ2“ klasės kartingus, o trečias finišavo silpnesnį „DD2“ klasės kartingą vairavęs publikos numylėtinis S. Juodviršis. Beje, prestižinės „KZ2“ klasės nugalėtojus apdovanojo “Teng Tools” atstovai.

„Open 125 Senior” klasėje triumfavo Evaldas Dzialtuvas, antrą vietą užėmė Joris Dumčius, trečia pozicija atiteko Ignui Gelžiniui. „Open 125 Junior“ klasėje pirmas buvo Rokas Baciuška. Po jo sekė Karolis Jovaiša ir Jevgenijus Fedorenka. Tarp mažųjų sportininkų kova virė „Mini 60“ klasės važiavimuose. Čia pirmas buvo Sergejus Gusarovas, antras finišavo puikią kovą ir vis tobulėjantį važiavimą demonstravęs Silvesteris Aleksejevas, o trečias liko Ignas Kaselis.

Kitas Lietuvos kartingo federacijos organizuojamo Lietuvos čempionato etapas vyks rugpjūčio pradžioje Aukštadvario kartodrome.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją