„Vytas klauso ir girdi. Net ir lengviausiame posūkyje riktelėjus ar emociškai garsiau išsireiškus matosi rezultatas – staigi reakcija. Vairuotojas akimirksniu pristabdo ar sumažina greitį“, - ramiai aiškino Ž. Sakalauskas.

Pasak „Juta Racing“ šturmano, važiuojant automobilyje reikia galvoti, ką ir kaip tu pasakai.

„Valdyti balsą nėra lengvas darbas. Kuomet laimimas ralis, sakoma, laimėjo lenktynininkas, o kuomet pralaimima, sakoma - blogas šturmanas“, - šypsosi Ž. Sakalauskas.

Kuomet nėra greitų posūkių ir trasa būna nesunki, Ž. Sakalauskas taip pat stengiasi kalbėti ramiai, tačiau teigia, kad šturmanui tenka pakelti ir rankas.

„Kai lenktynėse didelis greitis ir neįmanoma spėti išsakyti visų simbolių, tada pasitelkiamos rankos. Tarkime, piršto pakėlimas reiškia šauktuką, nes pasakyti „pavojinga“ yra per ilgas žodis. Rankos pakėlimas, kaip gestas, duoda daug informacijos“, - teigia „Juta Racing“ šturmanas.

25-erius metus šturmanu esantis Ž. Sakalausaks pripažįsta, kad važiuodamas lenktynėse net pagyrimo žodžius V. Švedui stengiasi sakyti trumpus.

„Tą darau. Labai trumpa frazė gali būti - „liuks“. Ir jis tą supranta, kad gerai įveikta tam tikra atkarpa, kad mes viską įvykdėme tiksliai, maksimaliai greitai“, - teigė Ž. Sakalauskas.

Po dviejų dienų vyksiantis pasaulio ralio čempionato etapas Lenkijoje ir Lietuvoje, pasak Ž. Sakaulausko, jam yra didžiulis įvertinimas. Tiesa, kaip šturmanas pasaulio pirmenybėse jis dalyvaus jau 13 kartą.

„Čia viskas turi lietis kaip orkestre, kuomet muzikantai vienas kitą mato akies kampeliu. Lygiai taip pat, man ir Vytui. Turime matyti labai plačiai“, - kalbėjo „Juta Racing“ šturmanas.

Pasaulio ralio čempionato etapas Lenkijoje ir Lietuvoje vyks birželio 26-29 dienomis. Paskutinį kartą pasaulio ralio čempionato lenktynėse V. Švedo ir Ž. Sakalausko ekipažas prieš penkerius metus dalyvavo taip pat Lenkijoje ir užėmė 15-ą vietą bendroje įskaitoje. Tai iki šiol geriausias nepriklausomoje Lietuvoje kada nors pasaulio ralio čempionatuose pasiektas mūsų šalies sportininkų rezultatas.