- Kaip sekasi ruoštis pasaulio ralio čempionato etapui?

- Pirmadienį grįžome iš „Viru Rally“ - Estijos ir Latvijos ralio čempionatų etapo. Šiuo metu peržiūrinėjame visą techniką ir planuojame iki savaitės galo išvažiuoti į paskutinį pasivažinėjimą, kuriame pamatysime, kaip veikia automobilis. Konkretaus fizinio pasiruošimo pasaulio ralio čempionato etapui netaikome, formą palaikome visoms varžyboms.

- Dėl kokių priežasčių nusprendėte dalyvauti WRC etape?

- Visų pirma, įdomu tai, jog etapas vyksta Lietuvoje. Taip pat, važiavimas tokio lygio varžybose buvo sena svajonė, su rėmėjais sutarėme dėl finansinių galimybių ir nusprendėme pabandyti.

- Kokius tikslus ralyje sau keliate?

- Pagrindinis tikslas – pasiekti finišą, apie konkrečias vietas dar negalvojame.

- Kokios emocijos aplanko ruošiantis startui „Lotos 71st Rally Poland“?

- Labai didelių emocijų nėra. Tiesiog, smagu dalyvauti tokiame renginyje.

- Kaip apskritai vertinate faktą, jog Lietuvoje vyks didžiausias automobilių sporto renginys pasaulyje?

- Lietuvai šis įvykis – labai teigiamas. Organizatoriai labai pasistengė, suteikė galimybę važiuoti trasomis savo šalyje. Man tai patinka.

- Pasaulio ralio čempionato etapą Lietuvoje numatyta organizuoti dar trejus metus. Galbūt jau galvojate apie kitų metų startus?

- Planas startuoti yra, tačiau tam reikalingas rėmėjų palaikymas. Jeigu pavyks viską suderinti – tikrai norėtumėme dalyvauti. Taip pat planuojame startuoti ir Europos čempionate, apskritai didinti varžybų, kuriose dalyvausime, skaičių.

- Ar domitės WRC naujienomis? Galbūt turite savo favoritus?

- Nuosekliai neseku čempionato, tačiau pasidomiu naujienomis. Kalbant apie palaikymą – favoritas yra „Volkswagen“ pilotas Sebastienas Ogier. Galėčiau jį pavadinti savo lenktynininko idealu. Manau ir tikiuosi, kad šis lenktynininkas taps „Lotos 71st Rally Poland“ nugalėtoju.

Lietuvoje geriausi pasaulio ralio meistrai skries birželio 27 dieną Druskininkų apylinkėse.

VšĮ „Pasaulio ralio čempionatas Lietuvoje“ rengia Tarptautinės automobilių asociacijos (FIA) pasaulio ralio čempionato (WRC) etapą Lietuvoje ir Lenkijoje. WRC organizuojamas nuo 1973 metų, o varžybos vyksta 15-oje pasaulio šalių. Šis čempionatas yra laikomas vienu sudėtingiausių ir populiariausių pasaulyje. Lietuvoje WRC etapas rengiamas pirmą kartą ir vyks bent trejus metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)