Rotax Max DD2” klasėje Lietuvai atstovavo praėjusių metų mūsų šalies čempionas Laurynas Razas. Persėdęs į galingesnę techniką L. Razas demonstruoja pagarbos vertus laikus ir kaip lygus su lygiais kovoja su kur kas vyresniais ir fiziškai pajėgesniais sportininkais.

Tiesa, savaitgalis L. Razui prasidėjo sunkiai – pirmose treniruotėse jis parodė tik penktą rezultatą, bet pamažu greitėjo. Kvalifikacijoje L. Razas buvo jau ketvirtas, o štai tiek pusfinalyje, tiek ir finale lietuvis užėmė trečią vietą ir galutinėje įskaitoje taip pat liko trečias.

„Rotax Max Junior“ klasėje kovojo du lietuviai – Karolis Jovaiša ir Rokas Baciuška. Maloniai nustebino K. Jovaiša – jis visą savaitgalį buvo greičiausias. Jis pirmavo nuo pat pirmų treniruočių, vėliau laimėjo ir kvalifikaciją. Deja, prasidėjus finalams sėkmė nuo lietuvio nusisuko. Pusfinalyje jis finišavo tik ketvirtas, o finale dar sekėsi dar prasčiau – K. Jovaiša liko penktas.

Tuo tarpu R. Baciuška atvirkščiai važiavo vis greičiau. Kvalifikacijoje jis parodė vos šeštą rezultatą, o pirmame pusfinalyje finišavo tik aštuntas. Tačiau R. Baciuška sublizgėjo finale – iš aštuntos vietos lietuvis sugebėjo pakilti iki trečios pozicijos.

„Rotax MiniMax“ klasėje greičiu maloniai stebina tik pirmuosius žingsnius kartingo sporte žengiantis Ignas Kaselis. Treniruotėse I. Kaselis tarp dvidešimties sportininkų parodė puikų penktą rezultatą, o kvalifikacijoje jis buvo ketvirtas! Komanda pagrįstai vylėsi, kad lietuvis pakovos dėl prizinių pozicijų. Deja, mažai patirties kovojant su keliomis dešimtimis priešininkų padarė savo. Pusfinalyje I. Kaselis finišavo šeštas, o finale – tik devintas. Susumavus visus rezultatus, I. Kaaselis visgi šiame etape užėmė puikią septintą vietą.

„Mes labai patenkinti komandos rezultatais. Nepaisant to, kad šiame etape nedalyvavo mūsų komandos lyderiai – Simas Juodviršis ir Kazimieras Vasiliauskas, mūsų sportininkai parodė puikius rezultatus“, – po finišo sakė „RKV Racing“ komandos vadovė Brigita Olevson.

S. Juodviršis praėjusį savaitgalį negalėjo dalyvauti Latvijoje, nes ruošiasi svarbiausiam savo sezono startui – Europos kartingo čempionatui. Praėjusį savaitgalį S. Juodviršis treniravosi Belgijoje, Genko miesto kartingo trasoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)