Lietuvai šiame pasaulio ralio čempionate atstovaus tik trys ekipažai iš 71 dalyvausiančio lenktynėse. V. Švedas su Ž. Sakalausku važiuos „Mitsubishi Lancer Evo X“ automobiliu, kuris šiuo metu yra tobulinamas ir ruošiamas lenktynėms. Tuo tarpu V. Švedas treniruojasi ir ruošiasi atsakingiausiam šio sezono startui su treniruotėms skirta technika.

„Jau penkerius metus nedalyvavau pasaulio ralio čempionatuose, tačiau kai tik sužinojau, kad vienas iš etapų vyks ir Lietuvoje, iš karto nutariau būtinai jame dalyvauti“, – pasakojo V. Švedas.

Jis yra dalyvavęs pasaulio ralio čempionato etapuose Suomijoje, Švedijoje, Norvegijoje bei Lenkijoje. Paskutinį kartą pasaulio ralio čempionato lenktynėse dalyvavo prieš penkerius metus taip pat Lenkijoje. Tada jis pasiekė puikų rezultatą – užėmė 15-ą vietą bendroje įskaitoje. Tai iki šiol geriausias nepriklausomoje Lietuvoje kada nors pasaulio ralio čempionatuose pasiektas mūsų šalies sportininko rezultatas.

„Mes važiuojam parodyti sau ir pasauliui, kad Lietuva turi ne tik gerus krepšininkus,“ – sakė V. Švedas.

Lietuvoje vyksiantys greičio ruožai V. Švedui bus pažįstami, nes jie, ar bent dalis jų, vyks tais pačiais keliais, kuriais driekėsi ir praėjusių metų rudenį vykusio Druskininkų ralio trasos. Tuo tarpu Lenkijoje, nors V. Švedas ir yra nemažai lenktyniavęs šioje šalyje, trasos bus visiškai naujos. Kaip, beje, ir visiems kitiems sportininkams, mat Lenkijos ralio organizatoriai teigia, kad šiais metais parengė visiškai naujus ir nežinomus greičio ruožus.

V. Švedas daug treniruojasi Lietuvoje – lenktynininkas nori pasaulio ralio čempionate būti puikios sportinės formos. Būtent dėl to jis šį savaitgalį dalyvaus dar ir lenktynėse Estijoje. V. Švedas šiuo metu treniruojasi ir lenktynėms ruošiasi senu savo automobiliu, kuriuo važiavo ankstesniais metais ir kuris padėjo jam pelnyti ne vieną pergalę.

Šį savaitgalį V. Švedas su Ž. Sakalausku tuo pačiu automobiliu vyks į Estiją, kur vyks šios šalies nacionalinio ralio čempionato etapas. Kartu tai bus ir Latvijos ralio čempionato etapas, o lietuvis šiais metais siekia laimėti Latvijos ralio čempiono titulą.

Kol kas iš trijų praėjusių Latvijos čempionato etapų V. Švedas du kartus užėmė antrą vietą, todėl jo šansai laimėti kaimyninės šalies čempiono titulą yra visai realūs.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją