Automobilių ralyje debiutuos LNK žinių ir sporto žinių vedėjos Agnė Zacharevičienė ir Asta Žukaitė.

Gerai žinomų šalies ralio meistrų Roko Kvaraciejaus ir Deivido Jociaus vadinti debiutantais neapsiverčia liežuvis, tačiau būtent šiame ralyje jie debiutuoja kaip Agnės ir Astos šturmanai.

„Iš tiesų keista ir gal net kiek baugu, tačiau šturmano kėdėje dar nesu važiavęs nė vieno ralio, - sako šių metų šalies čempionato pirmojo etapo, „Halls Winter Rally“ laimėtojas R. Kvaraciejus. – Visa laimė, kad Agnė vairuoja labai drąsiai, suprasdama mane iš pusės žodžio ir kasdien demonstruodama neįtikėtiną pažangą“.

Lenktynininkas jau po kelių pirmųjų treniruočių tikisi, kad Agnė sublizgės šiame Press ralyje ir po varžybų tikrai užkops ant nugalėtojų pakylos. Ant kurio laiptelio, Rokas kol kas dar nedrįsta prognozuoti, tačiau viliasi, jog ne ant žemiausio.

Iš kur tokios drąsios prognozės, juolab, kad šiemet dailiosios lyties atstovių šiame ralyje kaip niekad daug? Tad laukia tikrai nuožmi konkurencija.

„Agnės kaip vairuotojos 16 metų patirtis, puiki reakcija, sugebėjimas greitai įgusti prie bet kokio automobilio, šaltas protas ir kitos lenktynininkui būdingos savybės leidžia tikėtis gerų rezultatų“, - teigia naujasis TV žvaigždės šturmanas.

Agnė prie automobilio vairo debiutavo beveik prieš du dešimtmečius su tuomet buvusiu gana populiariu „Nissan Sunny”. Vėliau ji vairavo dvi „Toyotas“, „Peugeot 307“, „BMW X3“, „Lexus IS 250“ ir dabar kasdien savo rankose laiko visureigio „Audi Q5” vairą.

Agnė teigia nedievinanti nė vienos markės, nė vieno modelio. „Ką turiu, su tuo ir važiuoju“, - neslepia savo požiūrio į automobilį TV žvaigždė. Nors galų gale prisipažįsta, jog pirmenybę visgi teikia visureigiui. Net ir mieste.

„Automobilis turi būti dinamiškas ir tarnauti man, o ne atvirkščiai. Man jis yra tik susisiekimo priemonė, ne daugiau. Labiau mėgstu erdvius, aukštus ir galingus automobilius. Nors manojo „Audi Q5“ ratus suka dviejų litrų turbodyzelinis variklis, tačiau norėčiau trilitrinio“, - prisipažįsta netrukus „Press ralyje 2014“ debiutuosianti A. Zacharevičienė.

Agnei kompaniją Press ralyje palaikys ir LNK sporto žinių vedėja Asta Žukaitė, kurios žvaigždė dar neseniai visu ryškumu švietė šios televizijos šokių ant ledo projekte, kur Asta kartu su partneriu, Lietuvos dailiojo čiuožimo čempionu Sauliumi Ambrulevičiumi iškovojo garbingą antrąją vietą.

„Nors niekada anksčiau nedalyvavau jokiose automobilių lenktynėse, sulaukusi pasiūlymo varžytis žurnalistų ralyje labai nudžiugau ir nė už ką nenorėjau praleisti tokios progos. Pasibaigus šokių ant ledo projektui, kuriam atidaviau ištisą pusmetį, mielai sutikau priimti dar vieną iššūkį ir net neabejoju, jog tai suteiks naujos patirties ir leis pasisemti naujų, įdomių įspūdžių“, - įsitikinusi žvaigždžių desanto XIX Press ralyje debiutantė.

LNK smogiamąja jėga vadinamas Agnės ir Astos duetas kolegų ralyje vairuos vienodus „Peugeot 308“ automobilius, kuriuos specialiai šiam projektui sutiko parengti „Peugeot“ įgaliotasis atstovas Baltijos šalyse „KW Bruun Baltic OU“.

Kaip sakė jos atstovas Vitalijus Eidimtas, abu TV žvaigždžių automobiliai bus ne tik vienodos akinamai baltos spalvos, bet ir jų ratus suks vienodo pajėgumo (92 kW) 1,6 litro darbo tūrio varikliai, įgalinantys automobilį skrieti maksimaliu 200 km/val. greičiu, o 100 km/val. greitį pasiekiantys prabėgus 8 sek. po starto.

Ar jie tenkins vos ne kasdien augančias TV žvaigždžių ambicijas, parodys lenktynės. Nors Agnė ko gero jau prieš startą nesikuklindama pasakytų „norėčiau galingesnio...“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)