Šiemet „Dream Toyota Team“ komandoje – net trys skirtingais metais vykusių žurnalistų ralių nugalėtojai. Tai LNK laidos „Ne vienas kelyje“ vedėjas Dainius Leonavičius, „Formulės 1“ lenktynių komentatorius Arūnas Volungevičius ir žurnalo „Auto Bild Lietuva“ atstovas Linas Butkus. Prie jų prisijungs ir šių varžybų debiutantas, TV laidos „Ne vienas kelyje“ žurnalistas Egidijus Babelis.

Visi šie komandos nariai vairuos „Toyota“ modelius. Kaip ir praėjusiais metais, du sportiškus kupė „Toyota GT 86“ pilotuos D. Leonavičius ir L. Butkus, o A. Volungevičius lieka ištikimas klasės nugalėtojo titulą padėjusiam pasiekti „Toyota Yaris T-Sport“ automobiliui.

E. Babelis savo debiutui pasirinko mėgėjiškoms varžyboms pritaikytą „Toyota Corolla“.

„Dream Toyota Team“ ekipos šturmanai – ne menkiau užgrūdinti sportinių batalijų. Tarp jų irgi trys šių ralių nugalėtojai. D. Leonavičiui talkins jam daugybę pergalių pasiekti padėjęs Adomas Šablevičius, o L. Butkui – po ilgos pertraukos į lenktynes sugrįžęs „Toyota Baltic“ pardavimų vadovas Arvydas Šinkūnas.

Arvydas šturmano pozicijoje yra laimėjęs ne tik „Press ralį“, bet ir pagrindinį lenktynių „Aplink Lietuvą“ trofėjų – Prezidento taurę, taip pat ne vieną Lietuvos standartinių automobilių ralio čempionatą.

A. Volungevičiaus šturmanas – Darius Saulevičius - šiose lenktynes yra laimėjęs svečių įskaitą.

Deramai įvertindamas susiklosčiusią situaciją, lenktynių debiutantas E. Babelis į pagalbą pasikvietė Dovilo Čiutelės „skrajojančios Lados“ šturmaną Aleksandrą Dainį.

Kaip ir pernai, „Dream Toyota Team“ sieks ir pirmųjų vietų automobilių klasėse iki 1,6 bei 2 litrų. Beje, ir D. Leonavičius, ir L. Butkus yra įrodę, jog su tokia technika įmanoma pasiekti ir absoliučiai geriausią rezultatą.

„Dainių vertinu kaip vieną iš pačių pajėgiausių kolegų ir konkurentų trasoje, – prisipažįsta L. Butkus. – Todėl su juo konkuruoti važiuojant vienodais „Toyota GT 86“ automobiliais bus labai smagi atrakcija. Skirsis tik automobilių padangos, dėl kurių Dainius turės naudoti efektyvesnį važiavimo stilių. Man kai kuriose situacijose bus naudingiau rinktis kontroliuojamą slydimą“.

Tikėtina, kad D. Leonavičius ir šįkart trasoje pademonstruos maksimalias „Toyota GT86“ galimybes. Mat Dainius su šio automobilio pirmtake, legendine „Toyota Corolla AE86“, yra tapęs Lietuvos standartinių-gamyklinių automobilių ralio čempionu, ralio „Aplink Lietuvą“ antrosios vietos laimėtoju absoliučioje įskaitoje, Lietuvos slalomo vicečempionu, skynęs pergales ir prizines vietas daugelyje kitų varžybų.

„Man labai malonu, kad „Toyota“ jau daugelį metų tituluojama šio populiaraus ralio automobiliu, o šios markės japoniškoms mašinoms pirmenybę teikia ne tik pajėgiausi Press ralio dalyviai, laimintys komandinę ir asmeninę įskaitas, tampantys varžybų prizininkais, bet ir vis daugiau žmonių, kuriems šis automobilis – kasdieninio darbo įrankis“, - sako UAB „Mototoja“ direktorius Edmundas Povilauskas.

Beje, įmonės vadovas ir pats užsikrėtęs sveiku ralio virusu. E. Povilauskas, praleido tik kelis Press ralius, yra tapęs jų nugalėtoju ir prizininku svečių klasėje.

Toyota GT86
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją