Simas Juodviršis jau yra laimėjęs Europos čempiono vardo, tad jam tokio lygio lenktynės nebus naujiena. Jis nusiteikęs optimistiškai, o prieš savaitę laimėtas pirmas Baltijos šalių čempionato etapas tik patvirtino puikią šio Lietuvos lenktynininko sportinę formą.

Tuo tarpu Rokas Baciuška Europos čempionate dalyvaus pirmą kartą. Rokui vos keturiolika metų, jis lenktyniaus „KF Junior“ klasės įskaitoje.

Siekdamas geriau pasiruošti šioms atsakingoms lenktynėms R. Baciuška dalyvavo paskutiniame „World Series Karting Super Master“ turnyro etape, kuris vyko toje pat „La Conca“ trasoje. Šiose lenktynėse dalyvavo ir dauguma būsimų jo konkurentų, tad pasilyginti jėgas buvo su kuo. Trasoje teko susirungti su 69 priešininkais.

Deja, R. Baciuškai nepasisekė – pusfinalyje jis pravažiavęs vos penkis lenktynių ratus po susidūrimo su priešininku turėjo pasitraukti iš lenktynių, nors tikėjosi patekti į pagrindinį lenktynių finalą.

„Šiek tiek gaila, nes kvalifikaciniuose važiavimuose važiavau antrame dešimtuke ir tikėjausi tikrai patekti į pagrindinį finalą bei kovoti dėl aukštų vietų. Tikiuosi, kad po dviejų savaičių seksis geriau“, – po lenktynių pasakojo R. Baciuška.

Pirmas Europos kartingo čempionato etapas Italijoje, „La Conca“ trasoje vyks gegužės 8-11 dienomis. Mūsų šalies sportininkai pirmame etape dalyvaus „Energy Corse“ komandos gretose. Šios komandos lenktynininkai pernai vykusiuose Europos ir pasaulio kartingo čempionatuose nugalėjo, tad lietuvių rankose bus geriausiai paruošta technika – tai viena stipriausių kartingo komandų pasaulyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją