Priešpaskutinė maratono diena pakoregavo rezultatų suvestinę tiek automobilių, tiek motociklų įskaitoje. Rusas V. Vasiljevas su „Mini“ galutinai įsitvirtino pirmoje vietoje, kai jo pagrindinis konkurentas lenkas M. Dąmbrowskis apvirto ir palaidojo viltis perimti lyderio poziciją. Į antrą vietą pakilo pastarojo tautietis legendinis šuolininkas su slidėmis nuo tramplino Adamas Malyšas, tačiau jis nuo lyderio atsilieka jau 36 minutes.

Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas

Motociklų suvestinėje netikėtai iš kovos pasitraukė britas Samas Sunderlandas. Jaunojo sportininko pergalės viltis palaidojo technikos gedimas. „Tokios tos lenktynės, todėl laimėti – taip saldu. Reikia priimti tiek pergales, tiek pralaimėjimus“, – sakė S. Sunderlandas. Į pirmą vietą pakilo jau septynis kartus Abu Dabio maratone nugalėjęs ispanas Marcas Coma su KTM. Jam ant kulnų lipa „Honda“ sportininkas Paulo Goncalves, atsiliekantis tik pusantros minutės. Šių lenktynininkų artimos dvikovos baigtis paaiškės paskutinę maratono dieną.

Komandos „TAEM Group“ ekipažas V. Žala ir S. Jurgelėnas ketvirtą maratono dieną ir vėl neišvengė nuotykių. Itin greitoje atkarpoje atitrūko lietuvių visureigio galinis ratas, ir sportininkai buvo priversti keturias valandas laukti techninės pagalbos.

Pamestas ratas

„Tai buvo pavojingas incidentas. Greitis didelis, automobilis ne iš lengviausiai valdomų, galėjome toli nusiridenti. Gaila, kad atitrūkęs ratas apgadinto tvirtinimo vietas, todėl negalėjome baigti greičio ruožo su atsarginiu ratu. Kuo toliau, tuo daugiau sulaukiame nemalonių techninių staigmenų. Nuomoti automobilį dabar neatrodo tokia šauni mintis“, – sakė V. Žala. Lietuviai pirmam dykumų debiutui išsinuomojo „Toyota Hilux“ prototipą iš kazachų komandos „Mobilex Racing“.

Paskutinę maratono dieną sportininkų laukia 245 kilometrų greičio ruožas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)