Abu Dabio dykumų maratonas ir toliau rodo savo nagus. Medikų pagalbos prireikė net keturiems motociklininkams ir dviejų automobilių ekipažams.

Pirmos dienos lyderis Nani Roma finišavo rikiuotės pabaigoje. Ispanas net kelis kartus stojo ilsėtis dėl prastos sveikatos būklės, komandos draugai desperatiškai bandė padėti Dakaro žvaigždgei, bet šis finišavo nuo lyderio atsilikęs beveik tris valandas. Motociklininkų grupėje lyderio vaidmenį perėmė Marcas Coma, tačiau nuo jo tik pusantros minutės atsilieka jaunasis britas Samas Sunderlandas.

Komandos „TAEM Group“ ekipažas V. Žala ir S. Jurgelėnas greičio ruože sustojo likus penkiems kilometrams iki finišo. Sportininkų visureigiui netikėtai baigėsi kuras. Nors ekipažui vis dėlto pavyko finišuoti, lietuviai sugaišo daugiau nei valandą laiko kuro paieškoms. „Esu beveik garantuotas, kad po šeštadienio „blyno“ kuro sistemoje turime nuotėkį. Visą dieną kabinoje tvyrojo benzino kvapas. Mechanikai ieškos priežasčių, tikiuosi viskas bus gerai“, – sakė V. Žala.

Šturmanas S. Jurgelėnas pasakojo, kad dienos planas visiškai įgyvendintas.

„Pirmą trasos ketvirtį važiavome „mokomuoju“ režimu – palaipsniui išsiaiškinome automobilio galimybes ir techniškai įveikėme klastingas vietas. Vėliau tolygiai didinome tempą. Vieną kartą užstrigome ant kopos viršūnės, tai teko ir kastuvus išsitraukti. Sugaišome apie 20-25 minutes. Jei ne apmaudus kuro trūkimas prieš finišą, tai diena būtų tikrai pavykusi. Be abejo, alinantis karštis atėmė daug jėgų, bet tokia šių lenktynių specifika“, - dalinosi įspūdžiais S. Jurgelėnas.

Balandžio 8 dieną pilotų laukia 256 kilometrų greičio ruožas. Jis prasidės aukštų ir klastingų kopų masyve. Antra trasos dalis kiek lengvesnė, bet ten daug klampaus smėlio. „TAEM Group“ ekipažas, perkeltas į nacionalinę įskaitą, gavo naują numerį – 353.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją