V. Žala neslėpė, kad Abu Dabio maratonas pasirinktas neatsitiktinai: „Turiu svajonę įveikti Dakarą, o tam reikia rimtai pasiruošti. Su Sauliumi pasitarėme, kad varžybos Abu Dabyje būtų geras apšilimas. Žinau, kad lengva nebus, bet iššūkiai mane tik dar labiau motyvuoja“.

Lenktynininkas pasakojo, kad kovo pradžioje buvo jau antroje treniruočių stovykloje pas lietuvių kilmės Dakaro prizininką Artūrą Ardavičių. Kartu su kitais sportininkais V. Žala sėmėsi patirties Livos dykumoje. A. Ardavičius optimistiškai vertina lenktynininko galimybes artėjančiame maratone. Jo manymu, lietuviai gali būti netoli geriausiųjų dešimtuko.

V. Žala džiaugėsi, kad dalyvauti varžybose pavyko prikalbinti patyrusį šturmaną Saulių Jurgelėną. „Ilgai negalvojęs sutikau važiuoti su Vaidu. Neabejoju, kad gerai sutarsim ir, lenktynininkų žargonu tariant, „susidirbsim“. Žaviuosi rimtu Vaido požiūriu į lenktynes ir tikiuosi jo nenuvilti“, – nestokojo optimizmo S. Jurgelėnas.

Lietuvos ralio čempionate dalyvaujančiam Vaidotui Žalai tai bus pirmasis išbandymas dykumų maratono varžybose, tuo metu Saulius Jurgelėnas sukaupė nemažą patirties bagažą su Benediktu Vanagu 2013m. Dakaro maratone, taip pat dalyvavo Šilko kelio ir kitose bekelės varžybose. S. Jurgelėnui tai bus jau antrasis bandymas įveikti Abu Dabio maratoną. Pirmą sykį šiose varžybose jis startavo 2010 metais su B.Vanagu, tačiau tą sykį po nesėkmingo šuolio nuo kopos dėl stuburo traumos ekipažas buvo priverstas sudėti ginklus.

Ekipažas maratone startuos su nuomotu kazachų komandos „Mobilex Racing“ automobiliu „Toyota Hilux“. „Nors tai nėra geriausias automobilis pasaulyje, bet mūsų debiutui – pats tas“,– juokavo lietuviai.

Abu Dhabi Desert Challange“ vyks balandžio 5-10 dienomis. Sportininkams per šešias dienas teks įveikti 2000 km maršrutą. Beveik visas maratono maršrutas drieksis išimtinai per smėlio dykumas ir kopas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)