Simas komandos nenuvylė ir paskutiniame etape iškovojo trečią vietą tarp daugiau kaip trijų dešimčių lenktynininkų. Šis turnyras – tai trijų etapų varžybos, kurios vyksta skirtingose JAV kartingo trasose. Paskutinysis šio turnyro etapas vyko „Ocala Grand Prix“ trasoje.
Anot organizatorių, tai didžiausias kartingo žiemos turnyras pasaulyje, visose klasėse čia varžosi net keli šimtai dalyvių. Šiame turnyre yra dalyvavę ir tokie žinomi lenktynininkai kaip Rubensas Barichello, Danas Wheldonas, Helio Castronevesas ir kiti.

Kiekviename etape vyksta lyg du atskiri turnyrai – sportininkai lenktyniauja dvi dienas, už kurias gauna po tiek pat taškų.

Šeštadienį Simui sekėsi neblogai, tačiau iki podiumo pritrūko vos akimirkos – ir pusfinalyje ir finale S. Juodviršis užėmė ketvirtą vietą. Po lenktynių jis bendroje įskaitoje taip pat liko ketvirtas.

Tačiau sekmadienį lietuvis pagreitėjo. Pusfinalyje Simas užėmė antrą vietą – jis nusileido tik vietiniam lenktynininkui Nickas Neri, iki kurio pritrūko vos trijų sekundžių. Visą lenktynių savaitgalį Nickas Neri diktavo tempą – tai jo namų trasa, čia jis daugiausia laiko praleidžia treniruodamasis, tad natūralu, kad joks priešininkas negalėjo iki jo priartėti.

Finale S. Juodviršis startavo iš antros pozicijos ir turėjo šansą pakovoti dėl nugalėtojo vardo. Tačiau „Rotax“ pasaulio taurės laimėtoją antrajame rate netikėtai aplenkė triskart pasaulio čempionas Benas Cooperis.

Finalui įpusėjus B. Cooperis išsiveržė į lyderius. N. Neri nedidelė klaidelė viename posūkių ir prie jo priartėjo dar trys lenktynininkai, tarp kurių buvo ir lietuvis. Keletą ratų tarp šių keturių sportininkų virė arši kova dėl antros pozicijos. Tuo pasinaudojo B. Cooperis – jis atitrūko nuo savo persekiotojų.

Visgi N. Neri apgynė antrą vietą, nors S. Juodviršis, finišavęs trečias, nuo jo atsiliko tik akimirką – vos 0,8 sek. ir liko trečias.

Antroji vieta paskutiniajame finale lėmė tai, kad šį turnyrą laimėjo amerikietis N. Neri. Antroje vietoje liko Danielis Formanas, trečias – italas Alessandro Bressanas.

S. Juodviršis, po labai nepasisekusio antrojo šio turnyro etapo, kus jis iškovojo nedaug taškų, bendroje įskaitoje liko šeštas.

„Komanda patenkinta mano pasirodymu. Juk pirmą kartą važiavau šiose trasose, jos man buvo visai nepažįstamos. Juo labiau, kad ir laiko skirtumas labai jautėsi – į turnyrą atvažiuodavau likus vos porai dienų iki varžybų ir taip greitai adaptuotis prie pasikeitusių sąlygų buvo gan sunku,“ – pasakojo S. Juodviršis.

Dabar S. Juodviršio laukia artėjantis kartingo sezonas Europoje. Simas šiais metais lenktyniaus Lietuvos kartingo čempionate, Baltijos šalių kartingo taurės varžybose, CIK-FIA Europos čempionate bei CIK-FIA pasaulio čempionate.
Simas Juodviršis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)