Kartu su A. Jasikoniu prie starto linijos stojo Romainas Febvre, Aglenas Coldenhofasf, Aleksandras Tonkovas ir kiti. A. Jasikonis, atstovaujantis lietuviškai „Steel Mustang Racing“ komandai, pirmame važiavime buvo 11-as, antrame finišavo 9-as ir bendroje įskaitoje užėmė 8-ą vietą. Po dviejų etapų A. Jasikonis Olandijos čempionate užimą 9-ą vietą. Nuo 6-os vietos mūsiškį skiria vos pora taškų. Kaip sakė pats sportininkas, artimiausiu metu bus testuojama keletas pakeitimų motocikle, kas turėtų padėti važiuoti dar geriau.

„Varžybomis esu patenkintas. Kvalifikacijoje gero rato įvažiuoti nepavyko, nes trasoje buvo daug nugriuvusių sportininkų ir teisėjai vis mojavo geltonomis vėliavomis (sportininkai privalo sulėtinti važiavimo tempą trasoje esant geltonoms vėliavoms). Pirmas važiavimas buvo vidutiniškas. Startavau 15-as, važiavimą baigiau 11-oje pozicijoje. Antrame važiavime iškart po starto patekau į griūtį ir išvažiavau vienas paskutinių. Visgi, pavyko aplenkti nemažai sportininkų ir finišavau 9-oje vietoje. Motociklas dar neveikia taip, kaip norėčiau, tačiau artimiausiu metu testuosime keletą pakeitimų, kurie turėtų leisti dar pagreitėti“.

MX2 klasėje nugalėjo G. Coldenhoffas, antras liko R. Febvre, trečias buvo jo komandos draugas A. Tonkovas.

85 cm3 klasėje A. Milevičius pirmame važiavime buvo 24-as, antrame - 16-as ir bendroje įskaitoje užėmė 21-ą vietą. N. Gasiūnas pirmame važiavime buvo 27-as, antrame - 31-as ir bendroje įskaitoje užėmė 34-ą vietą. Po šių varžybų abu mūsiškiai grįš į Lietuvą, kur ruošis gegužės 3-4 dienomis startuosiančiam Lietuvos motokroso čempionatui, kuris vyks šalia Rokiškio miestelio esančioje Ruopiškio trasoje.

85 cm3 klasėje nugalėjo Jago Geertsas, antras liko Roanas Van de Moosdijkas, o trečią vietą užėmė Sanderis Agardas-Michelsenas.

125 cm3 klasėje ir vėl nesulaikomas buvo jaunasis talentas Davy Pootjesqas, antras liko Bassas Vaessenas, trečias – Maxas Engelenas.
MX1 klasėje triumfavo Mike'as Krasas, antrą vietą užėmė Toddas Watersas, o trečią – Marcas de Reuveris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją