Svečiai iš Didžiosios Britanijos liko ištikimi „Ford“ automobilių markei, o į Palangą jie atsiveža po du šio gamintojo ilgų nuotolių lenktynėms parengtus automobilius.

„Tokiam atvejui, jei vienas sulūžtų, į trasą tučtuojau išvairuotume kitą“, - juokauja geros nuotaikos niekad nestojantis ir beregint ja užkrečiantis aplinkinius Michaelas.

Nors pagrindinių laurų šiam svečių ekipažui Lietuvoje niekad nepavyko iškovoti, tačiau tėvas ir sūnūs visiškai dėl to nenusimena. Jų pagrindinis devizas – dalyvauti. Siekdami to svečiai iš Didžiosios Britanijos varžosi ne tik Lietuvoje.

Tėvas ir sūnūs Hollandai

„Prisipažinsiu, sklaidydamas sportininkų paraiškas, atsiųstas šiemetinėms, jubiliejinėms, jau penkioliktoms jų istorijoje 1000 km lenktynėms, apsidžiaugiau vėl išvydęs Hollandų pavardes“, - sako pagrindinis lenktynių organizatorius, „Promo Events“ direktorius Darius Jonušis. – Manau, matyti šį ekipažą lenktynėse – kiekvieno jų rengėjo svajonė. Svečiai, kaip ir dera tikriems britams, itin korektiški, visada viskuo patenkinti, draugiški ir pagarbūs Lietuvai, teisėjams ir visiems, su kuriais jiems tenka tą savaitę bendrauti“.

Nors pagrindinėse lenktynėse svečiai nepuoselėja itin didelių vilčių, tačiau Drew Hollandas gali didžiuotis laimėjęs Lietuvoje surengtas varžybas. Mat 2010 metais jis tapo pirmą kartą 1000 km lenktynių istorijoje surengtų istorinių, senesnių nei 25-erių metų nuo gamybos pradžios automobilių lenktynių nugalėtoju. Jose tais metais dalyvavo 15 automobilių, kurių vairuotojai varžėsi toje pačioje 2994 metrų ilgio trasoje 12 ratų varžybose.

Jas laimėjęs svečias iš Didžiosios Britanijos Drew Hollandas su „Ford Cosworth“ automobiliu greičiausiai – per 19 min. 23,833 sek. įveikė visą distanciją ir jam atiteko pirma eilutė šių lenktynių nugalėtojų bei prizininkų garbės knygoje.

„Maniau, kad pirmas istorinių automobilių lenktynes laimės seniausią, 1974 metais pagamintą AZLK M-412 („Moskvič“) vairavęs net 11 metų jaunesnis, nei jo automobilis „Garvitas Racing“ komandos narys Povilas Petrulis, tačiau džiaugiuosi, jog sėkmė šįkart man neatsuko nugaros“, - ką tik išlipęs iš automobilio po pergalingo finišo prieš ketverius metus 1000 km lenktynių spaudos centrui sakė D. Hollandas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją