Anksčiau pilotu-bandytoju ekipoje dirbusiam sportininkui kol kas suteikta proga lenktyniauti artimiausiuose trijuose F-1 čempionato etapuose: San Marino GP, Ispanijos GP ir Monako GP. Tokiomis pat sąlygomis lenktyniavo ir jo pirmtakas, dalyvavęs Australijos GP, Malaizijos GP ir Bahreino GP.

Po minėtų trijų lenktynių „Red Bull“ vėl spręs, kuriam iš šių dviejų lenktynininkų suteikti progą lenktyniauti dar kitose trejose.

„Mums labai pasisekė, kad komandoje turime du jaunus itin talentingus lenktynininkus. Tačiau 2005 metais yra „Red Bull Racing“ kuria pagrindus ateičiai ir vienintelis būdas išvysti tikrą piloto potencialą yra tik per visą lenktynių savaitgalį“, – sprendimą komentavo „Red Bull“ komandos vadovas Christianas Horneris.

„Christianas puikiai ir be klaidų dirbo komandoje pirmuosiuose trijuose etapuose, pabrėždamas tai dukart finišuodamas taškuose. Šis sprendimas tikrai buvo priimtas ne dėl jo sugebėjimų, o tik norint pasinaudoti galimybe komandai išbandyti jo kolegą ir leisti šiam įgyti patirties. Per artimiausias tris lenktynes galėsime aiškiai įvertinti Tonio (V.Liuzzi vardo trumpinys, – red. past.), nes jos vyks trasose, kurioje pernai dalyvaudamas „Formulės-3000“ varžybose jis nugalėjo“, – pridūrė jis.

2004 metais V.Liuzzi tapo „Formulės-3000“ čempionu. Sportininkas nugalėjo 7 lenktynėse bei iškovojo 9 „pole“ pozicijas. Iš viso etapų šiose pirmenybėse pernai buvo 10. Iki šiol V.Liuzzi tamsiai mėlynus bolidus pilotavo penktadienio treniruotėse. C.Klienas šių pareigų perimti negalės, nes jam tai dėl turimos didelės patirties draudžia taisyklės.

Realiausiu pretendentu tapti trečiuoju pilotu šioje komandoje dabar laikomas bandymuose sublizgėjęs amerikietis Scottas Speedas.

Daugiau informacijos ieškokite www.f-1.lt.