V. Švedas iš lenktynių pasitraukė kaip ir dar 17 kitų dalyvių, tačiau baltos vėliavos nekelia. Sportininkas, nors ir atrodė it žemę pardavęs, jau galvojo apie artėjantį startą Europos Ralio čempionate – antrose pagal pajėgumą pasaulyje ralio varžybose. DELFI pakalbino lenktynininką vos jam grįžus į serviso parką.

-Kas nutiko automobiliui, Vytautai?

Tiesiog lūžo šarnyras.

-Kelyje pasitaikė kliūtis?

Ne. Metalas turi tendenciją kartais pavargti. Mašinos turi pakelti nestandartines apkrovas, tad kaskart rizikuoji. Šarnyras lūžo tikrai ne pačioje tinkamiausioje vietoje.

-Kokia tikimybė, kad taip gali atsitikti? Yra buvo taip anksčiau?

Ne. Man pirmą kartą.

-Tai gal tikrai turit kokį užkeikimą Utenoje?

Nenorėčiau apie tai kalbėti. Jei save įtikinsi, kad toks yra, tai gal ir tikrai atsiras. Tai yra sportas, ne užkeikimai.

-Ne pats geriausias būdas pradėti naują sezoną. Kokie tolesni jūsų planai?

Kitas mūsų etapas laukia kitą savaitę Latvijoje. Ten Europos ralio čempionate esame gavę aukštą startinę poziciją. Esame šešti ir startuosime tarp greičiausių Europos sportininkų. Ten mūsų tikslas - kuo aukščiau iškelti Lietuvos vėliavą. Pernai tą etapą laimėjome, o bendroje įskaitoje likome šešti. Stengsimės būti greiti, būti dešimtuke ir bent apginti praeitais metais iškovotą poziciją.

-Dabar matau esate labai nusiminęs. Kaip bus po poros dienų? Ar pralaimėjimai padės nusiteikti kovai kitą savaitę?

Antros lenktynės Lietuvos čempionate iš eilės, kai man pergalė išslysta paskutinėje lenktynių fazėje. Praeitame ralyje Druskininkuose turėjome solidžią persvarą, pirmavome , tačiau prakirtome padangą į vėžėje gulėjusį akmenį. Buvau pratęs laimėti viską visada, bet gal dabar įprasiu taip baigti savo pasirodymą [juokiasi-aut. past.]. Būtų linksma, jei nebūtų graudu. Tik ne tokia pabaiga.

-Ačiū ir sėkmės Latvijoje.

V. Švedas po apmaudžiai pasibaigusio ralio atsakė ir į Sportotv.lt klausimus.

Taip pat dalyvavote ralyje? Kviečiame siųsti nuotraukas iš DELFI greičio ruožo ir dalyvauti konkurse!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)