Po pirmų 35 kilometrų keturiuose greičio ruožuose pirmauja V. Švedo ir Žilvino Sakalausko ekipažas. Nuo jų 19,26 sekundės atsilieka Roko Kvaraciejaus ir Gedimino Saudargo tandemas, po jų rikiuojasi Ramūnas Čapkauskas ir Tomas Šipkauskas (+37,78 sek.).

V. Švedas, iki šiol niekada nelaimėjęs Utenos žiemos ralio, penktadienį turi tvirtas pozicijas, tačiau bendrą situaciją vertina atsargiai.

„Devyniolika sekundžių persvaros yra nei daug, nei mažai. Čia tik pradžia, mažas įvadas į pagrindines varžybas. Jos bus tik rytoj (šeštadienį - DELFI)“, – kalbėjo lenktynininkas.

Nors didžioji ralio dalis dar tik prieš akis, bet V. Švedas įžvelgia kur jau turi pranašumą.

„Dabar, turint šiokią tokią persvarą, jau gali dėliotis strategiją. Galima kiek atsargiau važiuoti ir „neperspausti“ tose vietose, kuriose norisi važiuoti greičiau“, – kalbėjo V. Švedas.

Vertėsi ant stogo

Beveik be klaidų važiavęs ir tik viename iš keturių naktinių greičio ruožų nelaimėjęs V. Švedas gali eiti miegoti ramus. Tuo tarpu šešiems ekipažams šis vakaras ir, greičiausiai rytas, nebus saldus.

Šeši ekipažai baigė lenktynės dėl avarijų ir techninių nesklandumų. Du iš jų – po įspūdingų apsivertimų ant stogų.

Pirmas iš varžybų pasitraukė Martyno Samsono ir Mindaugo Varžos BMW M3. Automobiliui sugedo priekiniai stabdžiai ir jau po pirmo greičio ruožo finišo ekipažas patraukė Utenos link. Nuo pat ralio starto pradžios nesisekė ir publikos favoritui – Dovilui Čiutelei, kuris turėjo problemų su automobilio varikliu.

Po to nelaimė ištiko Nerijaus Anužio ir Vytauto Požerinio „Audi“. Jie apsivertė visai šalia greičio antro greičio ruožo finišo. Tuoj po jų „stogą“ padarė ir Dariaus Biesevičiaus „Mitsubishi“.

Viliaus Rožuko ir Andriaus Šošo ekipažas lenktynes baigė trečiame greičio ruože. Įpusėjus greičio ruožui jų automobilis išslydo iš trasos ir išlūžo automobilio ratas. Panašiai tame pačiame greičio ruože automobilį apgadino ir svečiai iš Latvijos – Kristapas Feldmanis ir Andris Velme.

Dėl automobilio gedimo iki trečio greičio ruožo nenuvažiavo Roko Kavaliausko ir Ervino Snitko BMW.

Kiti ekipažai didesnių problemų išvengė ir visi favoritai tęsia varžybas.

Rezultatai:

1. V. Švedas ir Ž. Sakalauskas 22:36,16
2. R. Kvaraciejus ir G. Saudargas +19,26
3. R. Čapkauskas ir T. Šipkauskas +40,00
4. M. Samuitis ir R. Šaučikovas +1:00,74
5. J. Orsakas ir D. Smeideris (Čekija) +1:36,71
6. G. Notkus ir D. Strižanas +1:37,11
7. D. Matijošaitis ir M. Čepulis +1:48,61
8. R. Sirmacis ir 
M. Kulšis +1:56,10
9. R. Baubinas ir 
A. Čičinskas +2:08,46
10. J. Tamašauskas
 ir S. Tarailė +2:14,0

Šeštadienį 8 valandą ryto startuos antra „Halls Winter Rally“ diena. Sinoptikai prognozuoja idealias žiemiško oro sąlygas: daug saulės be vėjo. Žiūrovai stebėti likusiuose dešimt greičių ruožų lenktyniausiančius dalyvius galės ralio organizatorių įrengtose žiūrovų zonose, kurios įsikūrusios pačiose įspūdingiausiose bei geriausią infrastruktūrą turinčiose trasų vietose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją