Milžiniški žiūrovų kiekiai yra nemažas iššūkis saugumo užtikrinimui žiemos ralyje „Halls Winter Rally“. Pasak ralio direktoriaus Ramūno Kliunkos, kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiais nuosekliai ir preciziškai buvo dėliojamas ne tik saugos planas, bet ir visa ralio valdymo sistema, siekiant palaikyti tvarką viso renginio metu.

„Šiais metais žiemos ralio metu yra iš esmės pasikeitęs pačių lenktynių valdymas. Atėjo laikai, kai viską galime valdyti ir matyti su kompiuteriais. Technologijų dėka varžybų metu Utenoje bus stebimas ir valdomas visų ralio ekipažų bei specialių tarnybų judėjimas, trasoje matomos jų buvimo vietos, matuojami lenktyninių automobilių greičiai ir panašiai. Visa sistema sudaryta taip, kad esant tam tikriems įvykiams, būtų galima reaguoti operatyviai“, - apie ralio valdymą pasakojo R. Kliunka.

Su šia ralio valdymo sistema buvo supažindinta ir ralio globėja – Susisiekimo ministerija. Pasak Susisiekimo ministro Rimanto Sinkevičiaus, renginio metu yra labai svarbi saugi žiūrovų migracija tarp greičio ruožų.

„Smagu, kad Susisiekimo ministerijos bei žiemos ralio organizatorių siekiamybės sutampa – užtikrinti saugų renginį tiek renginio žiūrovams, tiek dalyviams. Pasinaudodamas proga raginu ir visus lenktynininkus būtent savo autoritetu padėti gerinti eismo saugumą, savo pavyzdžiu skatinti jaunus vairuotojus neprarasti budrumo, nuolat analizuoti, tobulinti savo vairavimo įgūdžius, laikytis saugaus eismo taisyklių“, - sakė R. Sinkevičius.

Greičiausiu žiemos festivaliu tituluojamas „Halls Winter Rally 2014“ vyks sausio 24-25 dienomis, Utenos apylinkėse. Žiemos ralis bus pirmas Lietuvos ir Šiaurės Europos zonos ralio čempionatų etapas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją