Pagal ilgalaikes orų prognozes žiema, kokią ją esame įpratę matyti, atkeliauja jau šios savaitės pabaigoje. Temperatūra Utenoje iš teigiamos į neigiamą turėtų persiristi jau šį sekmadienį ir žemiau nulio išsilaikyti mažiausiai dvi savaites. Tokios sąlygos leis susiformuoti daugiau nei pakankamam įšalui ralio regione esančiuose greičio ruožuose.

„Halls Winter Rally“ direktoriaus Ramūno Kliunkos teigimu, pastarąsias dvi savaites dažniausiai teko girdėti klausimą, ar įvyks žiemos ralis, jei nebus sniego. Aštuntus metus žiemos ralį organizuojančio R. Kliunkos teigimu, būtinas komponentas žiemos raliui yra ne sniegas, o kelio dangos įšalas, tai yra – į ledą sušalęs vanduo žvyrkelio grunte.

„Kelio dangos įšalas tarnauja kaip cementas betone – sušalęs vanduo „suriša“ palaidas žvyro daleles ir kelias tampa kietas. Tokiu būdu sąlygos raliui būna tinkamos, o ir dygliuotomis padangomis lenktyniaujantys automobiliai jį kur kas mažiau ardo“, – teigė R. Kliunka.

Ralio organizatorius taip pat priminė, jog organizacinėje veikloje ne kartą teko susidurti su panašiomis gamtos išdaigomis, todėl kiekvienas žiemos ralis yra savitas.

„Visi prisimename 2008-uosius metus, kuomet ralį su daugiau nei 100 ekipažų dalyvių teko nukelti, o vėliau ir atšaukti. Tačiau skirtingai nei dabar, tąkart sausio viduryje prapliupo lietus, kuris sunaikino tiek įšąlą, tiek sniegą. Vėliau įsivyravusios teigiamos temperatūros neleido jam vėl susidaryti. Šį kartą stebime atvirkščią procesą. Panašu, kad ralis primins 2009 metus, kuomet buvo nedaug sniego, tačiau sąlygos ralio stebėjimui ir dalyvavimui – puikios“, - teigė „Halls Winter Rally 2014“ direktorius.

Jau aštuntus metus „Halls Winter Rally“ organizuojamas viešosios įstaigos „Nacionalinis automobilių klubas“ bei sporto rinkodaros įmonės „Pitlane“, aktyviai prisidedant Utenos rajono savivaldybei. 2014 metais vaizdingame Utenos regione „Halls Winter Rally“ bus rengiamas jau šeštą kartą.