Automobilius taip pat spėjo išbandyti Lietuvos ralio čempionas Dominykas Butvilas, lenktynininkai Ramūnas Šaučikovas ir Martynas Samuitis. Jei kiti lenktynininkai buvo gan šalti šio automobilio atžvilgiu, tai J. Gelžinis negailėjo gerų žodžių.

„Žvelgiant iš sportinės pusės, šis automobilis reikalautų mažiausiai pakeitimų norint dalyvauti lenktynėse. Išimi galinę sėdynę ir važiuoji“, – juokavo sportininkas.

„Automobilis labai sportiškas ir nedaug atsilieka nuo tos versijos, kurios kitais metais Anglijoje startuos „Renault Clio“ čempionate. Automobilis smagiai valdosi, turi sekvencinę greičių dėžę, jo garsas geras. Būtų įdomu praleisti visa dieną trasoje“, – sakė J. Gelžinis.

Prieš didžiausias metų šventes sumažėja treniruočių krūviai ir organizaciniai rūpesčiai, bet J. Gelžinis snausti neturi kada, o raško gero sezono vaisius. Kitą savaitę lenktynininkas keliaus į Vokietiją, kur jo laukia „Porsche“ apdovanojimai.

Šiemet Didžiojoje Birtanijoje vykstančiose „Porsche Carrera“ taurės varžybose sportininkas iškovojo antrąją vietą, taip pat buvo patekęs tarp 8 sportininkų konkurse dėl 200 000 eurų stipendijos.

„Ten susirinks visi, visose „Porsche“ lenktynėse dalyvaujantys lenktynininkai. Turėtų būti ir Markas Webberis“, – nekantravo sportininkas.

Kolekcijoje – ir sunkvežimio vairuotojo pažymėjimas

Kaunietis skina titulus Didžiojoje Britanijoje ir yra neblogai ten žinomas, bet šios šalies nespėjo pamilti.

„Ilgiau dviejų savaičių negaliu ten išbūti, tai skraidau prieš lenktynes ten. Žmonės Lietuvoje geresni“, – sakė J. Gelžinis.

Vis dėlto, ne vien titulai ir apdovanojimai šiuo metu seka J. Gelžinį. Nemažai laiko sportininkas praleidžia prie automobilio vairo, bet ne trasoje. Lenktynininkas suskaičiavo, kad praėjusią savaitę buvo laikas, kai per 30 valandų 22 praleido vairuodamas. Pajuokavus, kad dirba kaip sunkvežimio vairuotojas, J. Gelžinis nustebino prisipažinęs, kad jo vairuotojo pažymėjimas leidžia vairuoti sunkvežimius.

„Dabar negaliu pasakyti, kad treniruojuosi, bet negaliu pasakyti ir kad ilsiuosi. Turėjome su mano komanda „Juta Racing“ renginį Estijoje. Ten septynias valandas be sustojimo vežiojau žmones trasa, kaip taksistas“, – juokėsi J. Gelžinis. – Buvo 60 žmonių, kievieną greitu tempu pavežioti po trasą – užtruko“.

Nepaisant visko, J. Gelžinis rado jėgų ir laiko dalyvauti ir „TopGear“ automobilių rinkimuose.

„Labai įdomu išbandyti kitus automobilius. Be to, mano gyvenimas labai glaudžiai susijęs su keturiais ratais, tad žmonės nuolat klausia mano nuomonės, o kad galėčiau gerai patarti, turiu bandyti ir kitus automobilius“, – sakė sportininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)