Viskas vyks atvirai ir skaidriai. Klausysimės publikos nuomonės per susitikimus įvairiuose miestuose. Į komisiją pakvietėme net 30 žurnalo prenumeratorių iš trijų šalių (visų skaitytojų atstovų), kad renginiui suteiktume solidumo, į komisiją įtraukėme ir kviestinių svečių. Kad ir kaip būtų, garsenybės turi įtakos gerbėjams ir šiems ne vis tiek, ką vairuoja žvaigždės. Ne veltui automobilių pardavėjai olimpiniams čempionams dovanoja geriausius modelius, o konkurentai varžosi, kurio visureigis pakankamo dydžio Jonui Valančiūnui.

Maža to, visos trys Baltijos tautos savo numylėtinį (automobilį, ne kino gražuolę!) galės išrinkti balsuodami DELFI portale. Žodžiu, tai referendumas – aukščiausios formos demokratija.

Bet svarų žodį turės ir „TopGear“. Po tris redaktorius, žurnalistus ir bendraautorius iš kiekvienos šalies (iš viso 9 asmenys) deleguojame į komisiją. Kiekvienas iš devynių „TopGear“ ambasadorių turės po 1 balso teisę. Tad turime devynis rinkikus. Kiekvienos šalies prenumeratorių komandos (balsuos visi dalyvausiantys automobilių žygyje, bet mes išvesime vidurkį) taip pat turės po 1 balso teisę. Tai dar trys balsai, arba trys virtualūs rinkikai. Analogiškai žvaigždės ir kviestiniai svečiai kiekvienoje šalyje turės po 1 balso teisę (vėl skaičiuosime vidurkį). Dar trys virtualūs rinkikai. Iš viso turime 15 jų.
Kiekvienas komisijos narys kiekvieną automobilį turės įvertinti balais nuo 1 iki 10, kaip jau įprasta matyti mūsų žurnalo „Pirmo karto“ skyriuje. Turbūt pamenate, kad 1 balas reiškia, jog „automobilis nepasiekė kelionės tikslo, pakeliui užsidegė“, o 10 balų – „Tobulybė. Nereikia jokių paaiškinimų. Užstatykite inkstą, parduokite vaikus“. Jei mašina konkuruoja daugiau nei vienoje kategorijoje, kiekvieną kartą ji vertinama atskirai.

Vėliau pasisamdysime keletą matematikos mokytojų ir su šūsnimi anketų bei skaičiuotuvais užsidarysime slaptoje vietoje, kad galėtume išaiškinti nugalėtojus.

Titulų lietus

„TopGear“ geriausio automobilio rinkimuose negalioja karo taisyklė „nugalėtojas pasiima viską“. Vienas dalyvis išsiveš „TopGear“ Baltijos šalių metų automobilio prizą, bet paliks daugybę kitų apdovanojimų.

Mes taip pat rinksime:
- Metų visureigį
- Metų vienatūrį
- Metų sportinį automobilį
- Metų sedaną
- Metų hečbeką
- Metų šeimos automobilį
- Metų saugiausią automobilį
- DELFI skaitytojų automobilį (balsuokite delfi.lt/auto/topgear)
- „TopGear“ prenumeratorių automobilį (balsuoja „TopGear“ prenumeratorių atstovai)
- „Neste oil“ žaliausią automobilį
- Kiekvieno cento vertą automobilį
- Išmaniausią automobilį

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)