„Esame laimingi, pristatydami naują komandos „General Financing – Autopaslauga“ šturmaną. Andrejus turi daug patirties ralio maratonų varžybose, kaip šturmanas bei komandos vadovas ir strategas.

Džiaugiamės komandą pasipildžius pasaulinio lygio profesionalu su neįkainojama patirtimi“, - kalbėjo B. Vanagas.

49-erių metų Andrejus Rudnickis profesionaliame automobiliu sporte jau 20 metų. Pastaruosius 10 metų jis Dakaro trečios vietos laimėtojo Leonidas Novickis, šiemet atstovavusio „Monster Energy X-Raid“ komandai, vadybininkas. Prieš mėnesį A. Rudnickis su Rusijos ralio čempionu Aleksandru Želudovu laimėjo pasaulio ralio maratonų taurės „FIA Cross Country Rally World Cup“ etapą Lenkijoje „Baja Poland“.

Spalio pabaigoje A. Rudnickis su A. Želudovu startuoja ir paskutiniame šių metų pasaulio ralio maratonų taurės etape Portugalijoje.

Andrejus Rudnickis (kairėje)

A. Rudnickis, paklaustas, kokią vietą galėtų prognozuoti jo ir B. Vanago tandemui Dakaro finiše, būsimus rezultatus vertina labai atsargiai.

„Šio sezono Dakaras tikrai bus labai sudėtingas ir įtemptas. Teks sunkiai kovoti dėl kiekvienos pozicijos, bet lenktynės bus įdomios. Varžysimės su begale gamyklų komandų, kurių tiek daug Dakare nebuvo nuo 2009 metų. Tačiau mane labai žavi Benedikto atsidavimas bei noras siekti maksimalaus rezultato visose srityse. O kaip klostysis mūsų bendras darbas Dakare, pamatysime sausio mėnesį“, - kalbėjo A. Rudnickis apie artėjančias žymiausias planetos lenktynes.

Paskutinius penkerius metus su B. Vanagu ralio maratonuose startavęs bei 2013 metų Dakare 64-ą vietą užėmęs šturmanas Saulius Jurgelėnas 2014 metų Dakare nestartuos dėl laiko skiriamo pasiruošimui stokos.

Šturmanas nusprendė padaryti pertrauką savo sportinėje karjeroje.

„Su Sauliumi pradėjau savo, ralio maratonų piloto, karjerą. Esu dėkingas jam už visas kartu įveiktas lenktynes bei drauge sukauptą patirtį. Esu pažadėjęs siekti rezultatų Dakare penkerius metus, tad tesiu savo kelią“, - sakė B. Vanagas.

Oficialus Dakaro puslapis dakar.com. Daugiau informacijos apie lenktynininką B. Vanagą galima rasti oficialiame jo puslapyje benediktasvanagas.lt arba „Facebook“ puslapio profilyje „Benediktas Vanagas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)