Druskininkų „Rally Classic“ varžybomis baigėsi 2013-ų LARČ čempionatas ir išaiškėjo šių metų Lietuvos ralio čempionai.

Tiesa, jei 4WD įskaitos čempionas buvo aiškus dar neprasidėjus šiam etapui – Dominyko Butvilo ir Renato Vaitkevičiaus ekipažas titulą užsitvirtino dar Lenkijoje – 2WD įskaitoje vyko didelė kova. Laimėtojais po jos tapo Karolis Raišys ir jo šturmanas Vytautas Dusevičius, šiais metais tapę čempionais šioje įskaitoje ir nugalėtojais 7-oje įskaitoje.

„Lygiai prieš metus čia Druskininkuose pralaimėjome čempionų titulus, kai paskutiniame greičio ruože lūžo mūsų automobilis. Tame pačiame pušyne šiais metais važiavome drebančiomis kojomis. Pasiekus finišą, apėmė labai geras jausmas. Mes laimėjome viską, ką galėjome – 2WD įskaitą ir 7-ąją įskaitą“, – džiaugėsi „Flameris Racing“ komandos lenktynininkas K. Raišys.

Sunkus sezonas

Galu varomu BMW M3 lenktyniaujantis ekipažas šių metų niekaip negali pavadinti lengvais. Metų pradžioje iš priekiniais ratais varomo automobilio persėdę į BMW, sezono pradžioje jie turėjo daug sudėtingų startų. Ir tik dėka geros antros sezono dalies jie metus pabaigė laimėję viską – dviem ratais varomų automobilių įskaitą ir savo 7-ą įskaitą.

„Metų pradžioje trūko sėkmės. Nepasiekdavome finišo, o mūsų konkurentai sėkmingai rinko taškus. Ir tik antroje pusėje galėjome džiaugtis sėkmingais finišais. Pradėjome rinkti taškus ir paskutiniame etape jų pririnkome tiek, kiek reikia pergalei čempionate”, – pasakojo K. Raišys.

Geras tandemas

Pasak K. Raišio, prieš sezoną, ekipažo debiutantas šturmanas V. Dusevičius netikėjo, kad jie važiuos tokiu geru tempu. Kiekviename ralyje, jei ne techninės problemos, jie figūravo rezultatų viršutinėse eilutėse.

„Važiavome ralį po ralio, šturmanas stenogramą skaitė puikiai. Bet ekipaže tik aš vienas žinojau, kad tokio tempo ir stabilaus vairavimo rezultatas metų gale turėtų būti pakankamas nugalėti“, – sakė „Flameris Racing“ pilotas.

Ir pačiam K. Raišiui šių metų sezonas buvo savotiškas „pirmas kartas” – jis pirmą kartą ralyje startavo galiniais ratais varomu automobiliu. Pasak jo, toks automobilis teikia labai didelį džiaugsmą. Džiaugsmas vairuoti su džiaugsmu nugalėti „Flameris Racing“ ekipaže dera puikiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)