S. Loebui savaitgalį oficialus atsisveikinimas su raliu

Prancūzijos šiaurėje - Vogėzų kalnuose vykstantis WRC etapas įdomus dėl dviejų dalykų: šiuo metu lyderiu esantis Sebastienas Ogier čempiono titulą gali užsitikrinti jau šiame ralyje, o čia dalyvaus ir legendinis Sebastienas Loeb. Ne tik vardai šių dviejų sportininkų tie patys. Abu jie kilę iš kalnuotų Prancūzijos regionų, abu turi ir kitokio sporto (S. Ogier - slidinėjimo, S. Loebas - gimnastikos) patirties, bei abu dominuoja WRC nuo pat savo karjeros pradžios.

Kol S. Loebo šturmanas ilsisi gimtajame Monake, pilotas neleidžia savęs pamiršti, sėkmingai dalyvaudamas naujose jam automobilių sporto disciplinose. Jis ne tik įspūdingai nugalėjo „Pikes Peak“ lenktynėse automobiliu, kuris 100 km/val. greitį pasiekia per 1,8 sek., bet ir triumfavo ir žiedinėse lenktynėse. Praėjusį savaitgalį Ispanijoje S. Loebas nugalėjo FIA GT serijos lenktynėse. Kalbama, kad kitais metais jis startuos pasaulio „Touring“ klasės automobilių čempionate (WTCC).

Kuris jų pasirodys geriau?

S. Loebui ralio trasa tai - gimtos, puikiai pažįstamos vietos. Jį ralyje palaikys didelės gerbėjų minios, kurių daliai kelionę į ralį organizuoja jo žmonos įmonė „Loeb events“.

Iš kitos pusės, S. Ogier šturmanas Julienas Ingrassia taip pat kilęs iš Alzaso ir greičiausiai puikiai pažįsta šiuos kelius, bet turės ir ne mažesnį palaikymą iš vietos gerbėjų.

LARČ VIII etapas Druskininkuose: kova dėl čempionų vardo vyks beveik visose įskaitose

Lietuvos ralio čempionate įtampa neatslūgsta iki pat sezono pabaigos. Likus paskutiniam etapui čempionai aiškūs tik 2-oje, 6-oje ir 8-oje įskaitose. Čia čempionų vardus jau užsitikrino atitinkamai Dominyko Butvilo, Igno Taletavičiaus ir Tomo Biliaus ekipažai.

Visgi, 2-oje įskaitoje dėl prizinių vietų dar susikaus Vytauto Švedo, Martyno Samuičio, Deivido Jociaus ir Giedriaus Notkaus ekipažai. 6-oje - Dovilo Čiutelės ir Arūno Lopetaičio ekipažai. O 8-oje įskaitoje antrą ir trečią vietas atitinkamai jau užsitikrino Karolio Šiugždinio, bei Ramūno Mynioto ekipažai.

Primename, kad 2-a įskaita - tai tarptautinių N4 ir R4 klasių automobiliai, 6-a įskaita - tai nacionalinė dvejais ratais varomų ir iki 2 litrų variklio tūrio automobiliai, o 8 įskaita - tai nacionalinė „standartinių“ automobilių įskaita.

Čempionai ir prizininkai paaiškės ir kitose įskaitose.

Pagrindiniai pretendentai į apdovanojimus  (1-oje ir 5-oje įskaitose čempionatas nevyko dėl per mažo dalyvių kiekio jose):

3 įskaita (Nacionalinės klasės automobiliai, varomi keturiais ratais): Ramūno Čapkausko, Arūno Vaičiūno ir Vaidoto Žalos ekipažai;

4 įskaita(Tarptautinių klasių automobiliai, varomi dviem ratais ir iki 2 litrų variklio tūrio): Mantvydo Repšio, Ričardo Baubino ir Pauliaus Nanartavičiaus ekipažai;

6 įskaita(Nacionalinės klasės automobiliai, varomi dviem ratais ir iki 2 litrų): Dovilo Čiutelės ir Arūno Lopetaičio ekipažai.

7 įskaita(Nacionalinės klasės automobiliai, varomi dviem ratais ir iki 3,5 litrų). Dėl pirmos vietos kovos Karolio Raišio ir Valerijaus Murnikovo ekipažai. Tuo tarpu trečios vietos laimėtojai jau aiškūs - Renaldo Šeinausko ekipažas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją