Minkšto grunto ir daug pakilimų bei nusileidimų turinti trasa nebuvo pati parankiausia „Route77 MVRD Energy“ komandai atstovaujančiam A. Jasikoniui, kuris startavo su silpnesniu nei konkurentai 250 cm3 motociklu „Open“ klasėje (kubatūra neribojama), tačiau, kaip sakė pats sportininkas, tai yra puiki treniruotė prieš už dviejų savaičių Vokietijoje, Toišentalio (Teuschental) mieste, vyksiančią motokroso olimpiadą „Motocross of Nations“.

Ten A. Jasikonis kartu su kitais dviem lietuviais Vytautu Buču ir Mattu Inda atstovaus Lietuvos rinktinei.

Motociklų krosas

„Varžybos buvo tikrai šaunios, ne viskas galbūt pavyko taip, kaip norėjau, tačiau pasisėmiau patirties važiuodamas kartu su pasaulio geriausiais. Taip pat pagaliau varžybose pavyko išbandyti patobulintą motociklą, kurio galia tikrai padidėjusi. Varžybos vyko visai netoli nuo ten, kur gyvename ir ruošiamės „Motocross of Nations“ varžyboms“, - sakė A. Jasikonis.

Lietuvis kvalifikacijoje bei abiejuose važiavimuose finišavo per viduriuką – 17-as iš 34-urių dalyvių. Varžybose nugalėjo abu važiavimus laimėjęs belgas K. Strijbosas, antras liko Shaunas Simpsonas iš Didžiosios Britanijos, o trečias buvo Romainas Febvre iš Prancūzijos.

Tanelis Leokas iš Estijos užėmė aštuntą vietą. Varžybose nepasisekė vienam varžybų favoritų K. de Dyckeriui, kuris išsisuko čiurną ir varžybų nebaigė.

Kitas A. Jasikonio startas laukia jau ateinantį savaitgalį, kur anykštėnas startuos prestižiniame Vokietijos motokroso ADAC čempionate.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)