Minios žiūrovų tikrame ralio šou

Prie pat ralio štabo įrengtoje arenoje lenktynininkai startavo po du. Tačiau jie lenktyniavo ne tarpusavyje, o bendroje įskaitoje. Kaip jau rašėme, kvalifikacijos rezultatai lemia svarbias starto pozicijas. Greičiausi šios dienos trasoje starto pozicijas rinksis pirmi.

Šalia trasos įrengtos tribūnos net lietingą penktadienio vakarą sutraukė minias žiūrovų. Bilietų kasose eilės nusidriekė dešimtimis metrų. Ne paslaptis, kad dauguma smalsuolių atvyko pažiūrėti į savo herojus – Robertą Kubicą ir Krzysztofą Holowiczą.

„Robertas čia tikra žvaigždė. Minios žiūrovų atvyko į Mikolaikus su jo plakatais, vėliavomis. Mes irgi prisidėjome prie tų gerbėjų, ištaikėme progą ir nusifotografavome su, turbūt, žymiausiu lenku lenktynininku“, – sakė „Wellman Rally Team“ šturmanas Ramūnas Šaučikovas.

Na, o kalbant apie sportinius rezultatus, vėl turime kalbėti apie R. Kubicą. Mat jis 2,5 km ilgio trasoje buvo pats greičiausias. Jo „Citroen DS3 RRC“ užfiksavo 1:50,4 laiką. Kitas žymusis lenkas, Dakaro maratonuose Lenkijos vėliavą vežantis K. Holowiczas finišavo penktas ir nuo R.Kubicos atsiliko 1,4 sek.

Greičiausi lietuviai Lenkijoje

Šioje arenoje ratus suko ir visi čia dalyvaujantys lietuvių ekipažai. Pirmiausia, trys ekipažai, dalyvaujantys Europos ralio čempionato įskaitoje – D. Butvilas su R. Vaitkevičiumi, V. Švedas su Žilvinu Sakalausku ir M. Samuitis su R. Šaučikovu.

Greičiausias – D. Butvilas, nuo R. Kubicos atsilikęs 3,8 sek. (1:54.2). Absoliučioje įskaitoje jo laikas - devynioliktas. 21 absoliučioje įskaitoje finišavo V. Švedas (1:55.7). „Wellman Rally Team“ ekipažas buvo 24-as su 1:56.6 laiku.

Lietuvos atviro ralio čempionato įskaitos dalyviai:

1. D. Butvilas ir R. Vaitkevičius
2. V. Švedas ir Ž. Sakalauskas
3. R. Čapkauskas ir T. Šipkauskas
4. M. Samuitis ir R. Šaučikovas
5. G. Notkus ir D. Strižanas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)