Ralis „Aplink Lietuvą“ pirmą kartą buvo surengtas dar 1931m. Šias varžybas Lietuvos automobilių sporto federacija (LASF) laiko oficialia automobilių sporto pradžia Lietuvoje.

Ralio dalyviai per tris dienas asfalto ir žvyro keliais įveikė 1070 km maršrutą su 23 papildomų rungčių ruožais. Viso į ralį užsiregistravo 62 ekipažai, tačiau ne visi pasiekė finišą.

Penktadienį ralis prasidėjo Alytuje, kur dalyviai rungėsi slalomo ir kitose rungtyse Dzūkijos sostinės gatvėse ir aikštėse, Veisiejų apylinkių keliuose ir autodrome, o pirmo rato lenktynės finišavo Birštone. Antro rato startas buvo duotas šeštadienį Kaune, Rotušės aikštėje. Varžydamiesi slalomo, kroso trasose ir tikslaus pravažiavimo rungtyse, ralio dalyviai pasiekė Šiaulius.

Trečias ralio ratas ankstų sekmadienio rytą prasidėjo slalomo varžybomis Rokiškyje, o iš čia per Antanašę, Stelmužę, Zarasus, Salaką, Kazitiškį ir Ignaliną ralio dalyviai skubėjo Vilniaus link, kur finišavo S. Daukanto aikštėje šalia Prezidentūros. Čia juos pasitiko smalsuoliai ir renginio organizatoriai.

Pirmasis sveikinimo žodį tarė Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalio Grybauskaitės kancleris Giedrius Krasauskas, perskaitęs pačios prezidentės sveikinimą.

„Jau daugiau nei aštuonis dešimtmečius rengiamas ralis tapo vienu svarbiausių automobilių sporto įvykių Lietuvoje. Renginys dovanoja azartiškų ir įsimintinų prisiminimų, skatina savisaugos ir atsakomybės jausmą. Sveikinu ralio laimėtojus, linkiu toliau važiuoti pergalingu greičiu ir garsinti Lietuvos vardą“, – sakoma pranešime.

Tuo tarpu ralį laimėję T. Ramanauskas ir V. Kazeliūnas džiaugėsi pergale, kuriai nesutrukdė techniniai nesklandumai.

„Šaunu laimėti, tai nebuvo lengva. Abu galinius ratus keitėme, vienas buvo sudaužytas, kitas sulankstytas. Antrą dieną turėjome problemų su greičio dėže, tačiau ją sutvarkėme šeštadienio naktį ir šiandien sėkmingai baigėme ralį“, – pasakojo T. Ramanauskas.

Antri ralyje liko Vytis Paulukionis ir Audronis Gulbinas, o trečiąją vietą užėmė neįgaliųjų klasės nugalėtojai Gintaras Šalkauskas.

Pagrindinis renginio organizatorius Rolandas Dovidaitis džiaugėsi puikiai pasisekusiu renginiu ir žadėjo staigmenų kitais metais.

„Galime pasidžiaugti, kad tas trijų dienų maršrutas praėjo puikiai, neturėjome jokių didesnių incidentų, rimtų avarijų. Nemažai kas nebaigė ralio, bet sportas yra sportas, nugali stipriausieji. Buvo puikus oras, prisidėjęs prie šventės. Kitų metų ralyje turime dar daugiau gerų idėjų, tad manau renginys tik gerės“.

Bendrosios ralio „Aplink Lietuvą 2013“ įskaitos nugalėtojai:

1. Tomas Ramanauskas ir Vytautas Kazeliūnas
2. Vytis Pauliukonis ir Audronis Gulbinas
3. Gintaras Šalkauskas ir Tadas Danavičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)