Savaitgalį Matterley Basin trasoje Anglijoje vyko viena didžiausių motokroso fiestų - Europos ir pasaulio motokroso čempionato etapas, kuriame startavo nuo mažiausiųjų (vaikų su motociklais iki 65 kub. cm. ) iki didžiausiųjų (vyrai su motociklais virš 450 kub. cm).

Neįprastai daug klasių per vieną savaitgalį apjungiantis renginys dėl itin gausaus dalyvių būrio startavo ne šeštadienį, tačiau kvalifikaciniai važiavimai ir pusfinaliai prasidėjo jau penktadienį

Šiame etape puikiai sekėsi A. Jasikoniui. Pirmus metus suaugusiųjų klasėje važiuojantis 15-metis anykštėnas puikiai pasirodė pusfinalyje, kur aplenkė už save daug labiau patyrusių sportininkų ir finišą pasiekė 7-toje pozicijoje. Jau pusfinalyje lietuvio klasėje užvirė įdomi kova tarp čempionato lyderio šveicaro Jeremy'io Seewerio bei amerikiečio Thomo Covingtono. 24 minutes trukusioje kovoje amerikietis aplenkė šveicarą vos 1 sekunde.

Šeštadienį startavo pasaulio čempionato kvalifikaciniai važiavimai bei Europos EMX125 kub.cm. klasė, kurioje visą sezoną nesustabdomas buvo mūsų kaimynas iš Latvijos Paulas Jonas, kuris nugalėjo ir čia taip iškovodamas Europos čempiono titulą.

Didžiulė žiūrovų minia visgi labiausiai laukė sekmadienio, kuomet prie starto stojo elitinės pasaulio čempionato klasės MX1, MX2 bei A. Jasikonio klasė EMX250. Ši diena nebuvo tokia sėkminga daugkartiniam Lietuvos čempionui bei Europos bronzos medalio savininkui, kadangi startas nepasisekė ir galiausiai perspektyviausias Lietuvos motokrosininkas buvo užkabintas konkurento, griuvo ir atsidūrė paskutinėje pozicijoje. Visgi A. Jasikoniui užsispyrimo netrūko ir, nepaisydamas kiek apgadinto motociklo, anykštėnas pradėjo kopti pozicijomis aukštyn: finišavo jis 19-as tarp 52 dalyvių bei pelnė 2 įskaitinius taškas.

"Startas buvo prastas, tad stengiausi iškart lenkti kuo daugiau varžovų, visgi penktame posūkyje susikabinome su kitu sportininku ir griuvau. Atsikėlęs išvažiavau 38-as, prisivijęs kitus stengiausi kuo greičiau judėti į priekį, tačiau buvo nelengva, nes sunku buvo atrasti geras linijas lenkimui. Pavyko pakilti iki 19-os vietos, tačiau likus 2 ratams pritrūko jėgų prisivyti kitus varžovus tad taip ir pasiekiau finišą. Rezultatas, aišku, netenkina. Žinau, kad galime geriau. Dabar važiuosime į Belgiją, kur ruošimės už dviejų savaičių vyksiančiam paskutiniam Europos čempionato etapui, o prieš jį dar Lenkijoje bandysime naujai ruošiamą motociklą, kuris turėtų būti galingesnis už dabartinį",- sakė A. Jasikonis.

Lietuvio klasėje tądien stipriausias buvo jau minėtas J. Seeweris, antras liko britas Stevenas Clarke'as, o trečias finišavo šveicaras Valentinas Guillodas.

Elitinėje MX1 klasėje startavo kitas lietuvis Nerijus Rukštela, kuriam pirmas važiavimas nebuvo sėkmingas: uteniškis griuvo ir nebaigė važiavimo. Antrame važiavime jis įrodė, kad gali būti tarp 20-ties stipriausių pasaulio motociklininkų - finišavo 19-as, taip bendroje įskaitoje užimdamas 23-ią vietą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)