„Visose keturiose tarptautinio „Kauno rudens 2013“ ralio įskaitose pamatysime apie pusantro šimto su įvairiausiais automobiliais besivaržančių ekipažų. To dar nėra buvę nė viename iki šiol Lietuvoje vykusiame ralyje“, - sakė jį rengiančio Lietuvos „Porsche“ klubo projektų vadovas Tomas Stabingis. – Todėl tikimės, jog ir žiūrovų prie šio ralio trasų susirinks rekordiškai daug, o mes pasistengsime, kad jie turėtų kuo daugiau galimybių puikiai praleisti laiką gėrėdamiesi pajėgiausių Lietuvos ir Lenkijos sportininkų meistriškumu“.

T. Stabingio nuomone, šįkart išskirtine dovana – dviem greičio ruožais mieste – galės mėgautis kauniečiai ir miesto svečiai. To jau seniai nėra buvę, kad miestiečiai, praktiškai neišeidami iš namų, galėtų džiaugtis ralio batalijomis. Ir ne tik jomis. Prie „Žalgirio“ arenos, kur pirmą ralio dieną, rugpjūčio 24-ą, nuo 16.30 val. virs ketvirto ir šešto etapų lenktynės, Nemuno saloje įrengtoje žiūrovų zonoje jie galės net dvi dienas mėgautis visomis pramogomis, o alkį bei troškulį numalšinti čia pat esančiuose maitinimo taškuose.

Pusvalandžiu vėliau pirmi ekipažai startuos penktame-septintame greičio ruožuose, greičio linija sujungsiančiuose Linksmadvario – Julijanavos mikrorajonus. Juos sportininkai irgi važiuos du kartus.

Šis greičio ruožas uždaromas rugpjūčio 24 d. 16.00 val., o atidaromas 20.30 val. Žiūrovai be abejo rinksis Noreikiškių žiūrovų zoną, pasiekiamą atvažiavus nuo Noreikiškių miestelio, kai tiesiog atsiremiama į greičio ruožą. Toje vietoje - išvažiavimas su tramplynu asfalto danga į greičio ruožo tiesiąją ir po 100 m lenktynininkų laukiantis staigus posūkis į kairę.

Tačiau, T. Stabingio nuomone, prisiekę ralio gerbėjai šiuos du mieste esančius greičio ruožus rinksis desertui, pirmiausia apsilankę antrame-trečiame greičio ruože, esančiame kelyje Gilūšis – Bijūnai – Nečiūnai – Vilkokšnis. Juolab, kad jame batalijos prasideda gerokai anksčiau, o šis greičio ruožas patogus tiek kauniečiams, tiek vilniečiams.

Čia kelias uždaromas rugpjūčio 24 d. 10.45 val, pirmo automobilio startas – 11.45 val., o kelias vėl atidaromas 15.45 val.

Šiame greičio ruože žiūrovams specialiai įrengtos net kelios zonos. Bijūnų žiūrovų zona pasiekiama važiuojant iš Trakų į Aukštadvarį – nusukimas ir ženklas link Bijūnų miestelio. Greičio ruožas nusidriekia per patį Bijūnų miestelį. Vieta ypatinga tuo, kad per jį automobiliai važiuos irgi du kartus. Kiek paėjus pėsčiomis Bijūnų miesteliu, galima matyti greičio ruožo atkarpą, kai lenktynininkai išnirs iš miško, o žvyro dangą pakeis asfaltas ir lenktynininkų laukiantis staigus kairys posūkis.

Semeliškių miško žiūrovų zoną geriausia pasiekti važiuojant nuo Aukštadvario link Semeliškių, o už Semeliškių miško iškart pasukus į dešinę. Šioje vietoje lenktynininkai įveiks atkarpą, kai kelias iš plataus žvyrkelio susiaurėja ir sportininkų laukia posūkis į dešinę su tramplynu.

Automobilių sporto gerbėjams galimybė stebėti „Kauno rudens“ kovas gerokai išsiplečia, nes ralis vyks dvi dienas.

„Antros dienos programoje – dar keli labai įdomūs greičio ruožai, tačiau jei kas manęs paklaustų, kurį rinkčiausi pats, simpatijos nukryptų paskutiniam, 10-12 greičio ruožams, kurių maršrutai driekiasi keliais Sepijoniškės – Ringailiai – Klėriškės – Strumilai – Dugneliai – Beižionys“, - sakė T. Stabingis. - Šis greičio ruožas pašaliniam eismui uždaromas rugpjūčio 25 d. 10.00 val., pirmo automobilio startas 11.10 val., o kelias vėl bus atidarytas 17.30 val.“.

Šis greičio ruožas vienodai patogus tiek vilniečiams, tiek kauniečiams, o būtent šių miestų gyventojai sudaro žiūrovų pagrindą.

Nuo magistralės Vilnius-Kaunas Žiežmariuose pasukę Klėriškių link po 12 kilometrų atsiremsite į „Klėriškių akmenų“ žiūrovų zoną, kur iš tiesų puiki vieta lenktynių stebėjimui. Nuo kalniuko matosi apie 1,5 km ilgio posūkių virtinė, o šioje vietoje žiūrovams įrengtoje zonoje rasite ne tik prekybos taškus, bet ir biotualetus.

Dvi specialiai įrengtos žiūrovų zonos – Ūbiškių ir Antakmenių - laukia ir 9-11 greičio ruožuose, besidriekiančiuose keliuose Prūsiškės – Ivoniškės – Juodžiai – Gailaičiai – Paaukštoja. Čia eismas uždaromas rugpjūčio 25 d. 09.30 val., pirmo ekipažo startas 10.40 val., o eismas vėl bus leidžiamas 17.00 val.

Ūbiškių žiūrovų zoną patogiausia pasiekti nuo Semeliškių važiuojant link Aukštadvario, o Antakmenių - keliaujant nuo Aukštadvario link Semeliškių, pravažiavus Čižūnų miestelį, už Antakmenių ežero pasukus į kairę ir įveikus dar porą kilometrų, atsiremiama į gražią greičio ruožo prieigą. Čia itin puikus matomumas ralį stebint nuo kalvų.

LAS taurės ketvirto etapo bei automobilių sporto veteranų lenktynės vyks atskirose trasose, besidriekiančiose palei Kauną ir Kazlų Rūdos link.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)